Yolcu otobüsü; Belediye Otobüsü Çıktı

Yolcu otobüsü; Belediye Otobüsü Çıktı

'Otobüs kazası' haberinde, bir 'haber kazası' daha. başlığı okumakla yetinenler; “şehirlerarası yolcu otobüsleri çok kaza yapıyor yanılgısına saplatılmış olacaklar ve sektör haksız yere kötülenmiş, tercih kaybına uğramış olacaktır.

Yol Kusuru?

Ayrıca; Bu olayda da sürücü suçlanacaktır, hazır olun! Yol zemini bu fotoğraflarda görülemiyorsa da, bariyersizlik görünüyor. Bariyer olsaydı; Bu otobüs yoldan çıkmayabilecekti ve sonuç bu kadar acı olmayacaktı. “Cenaze yolunda yeni cenazeler” oluşmayacaktı.

Ayrıca, Bahçelievler belediyesinin suçları?
Belediyenin arızi sefer yetki belgesi var mı?
Otobüsünün bu yola uygunluğu?
Teknik Muayenesinin durumu?
Sürücünün yeterliliği?
Sürücü tek mi idi?
Sürücü tek idi ise; yorgunluk ve uykusuzluk sarhoşluğu faktörü? gibi cevap bulması ve aykırılıkların cezalandırılması gerekmiyor mu? Bunca cana yazık olmadı mı? “Kaş yapayım derken göz çıkarmak” mı ve veya “lokum derken yokum” demek mi oldu?

Yolcu otobüsü kaza yaptı: 7 ölü 29 yaralı 12 Kasım 2012 haber7. Com : Erzurum'un Tortum ilçesinde bugün cenaze taşıyan otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölü sayısı 7'e yükseldi. Kazada 29 kişi de yaralandı.

İstanbul'dan Ardahan'ın Göle ilçesine cenaze götüren Bahçelievler Belediyesi'ne ait Şaban Topçuoğlu idaresindeki 34 ZA 8150 plakalı otobüsün Güzelyayla mevkiinde şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölü sayısı 7'e çıktı.


Sabah 08.10 civarında meydana gelen kaza ile yaklaşık 70 metre uçuruma yuvarlanan araçta 7 kişi hayatını kaybetti. Yaralılardan 17'si Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 12'si de Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Öte yandan hayatını kaybedenler Seher Akçil, İbrahim Çetin, Erol Eraslan, İlhami Baştuğ, Bilal Baştuğ ve isimleri henüz belirlenemeyen 2 kişi olduğu belirtildi. Erzurum Bölge Eğitim ve Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan bazı yaralıların isimleri şöyle; Nazime Ekmekçi, Fadime Bahadır, Osman Bahadır, Nuriye Çetin, Saniye Baştuğ, Atanur Baştuğ, Yavuz Baştuğ, Gülfinaz Desli, Muzaffer Baştuğ, Şengül Yıldırım, Zafer Baştı, Şahsiye Emekçi, Cihangir Baştuğ, Muhterem Bahadır, Abdullah Baştı, Tuncer Baştı, Şaban Taşçıoğlu, Murat Görmüş, Asya Ağtürk, Canan Bahadır, Cihan Bahadır, Kamil Baştuğ ve Nilüfer Baştuğ. Kaynak: DHA

Ahmet TÜRKOĞLU 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.