Yolcu Taşımacılığında Hizmet Yönetimi

Yolcu Taşımacılığında Hizmet Yönetimi

Turizm ve yolcu taşımacılığı hizmeti veren işletmelerin operasyon ve yönetim işleyişlerini optimize etmek, zaman ve maliyet konusunda işletmelere avantaj sağlaması için vita Suite 360º Yolcu Taşımacılığı Hizmet Yönetimi geliştirildi.

Detaylı raporlama ve ölçme araçları ile işletme durumunu kolayca görüntüleme ve sektörel pozisyon almanın yanı sıra çoğu noktada sistem önermeleri ile işletmelere kolaylık sağlayan vita Suite 360º Yolcu Taşımacılığı Hizmet Yönetimi, sektörün içerisinde uzun yılların birikimine sahip firmalar ile birlikte geliştirilen 1 ana ERP ve 3 alt uygulamadan oluşan vita Suite ile turizm işletmeleri ve tüm hizmet alanlara yönelik kapsamlı çözümler sunuyor.

Web tabanlı olan vita ERP sistemi chromium tabanlı tarayıcılarda çalışır ve güvenli bir bulut sunucuda barınır. Kullanıcılarına responsive tasarım ile mobil cihaz ve tablette kullanım imkanı da sağlayan sistem, kullanıcı bazlı yetkilendirme ve kullanıcıların kendilerinin tasarlayabileceği onay mekanizmalarını sistem içerisinde barındırır. ERP sistemi günlük puantaj takibi ve hesaplama, ön muhasebe, rota optimizasyonu, toplu SMS işlemlerinin yanı sıra işletmelere öğrenci servis hizmeti ödemelerini online olarak tahsil etme imkanı sunar.

vita Suite 360º, serviste yolcu unutmanın önüne geçiyor

Yolcu taşımacılığı hizmeti veren işletmelerin tüm dijital işlerini tek bir platform üzerinden yönetebilmelerini hedefleyen vita ERP, vita Box ile işletmelere dosya depolama hizmeti de sunar. Ayrıca operasyonel anlamda işletmelerin günlük işlerini kolaylaştıracak birçok modülü bünyesinde barındırır. Bunlardan bir tanesi vita APP yardımı ile yapılan QR ve NFC işlemlerdir. Saha operasyonlarında kullanılan QR ve NFC işlemler, son zamanlarda sıklıkla yaşanan serviste yolcu unutmanın önüne geçmekle beraber, araç gelişleri, yolcu binişleri ve işletme çalışanları için PDKS girişlerinin kayıt altında tutulmasını sağlar.

İşletmeler için tasarlanan vita ERP sisteminin beslediği, yolcu ve öğrenci velileri için vita APP, sürücüler için vita Drive ve firma ve okullar için vita Monitor adında 2 mobil uygulaması ve 1 web uygulaması mevcuttur. Bir ana sistem ve üç entegre uygulamadan oluşan yapı ile Vita ERP sistemi, yolcu, hizmet alan kuruluş (okul veya firma) ve sürücü üçgeninin merkezinde olan turizm işletmesinin ihtiyaç duyduğu tüm sistemleri tek bir çevrimde hizmete sunar.

Personeller, veliler ve işletme yetkilileri servisi takip edebiliyor

IOS ve Android olarak her iki platformda da yer alan vita APP mobil uygulama içerisinde öğrenci velileri, servis kullanan personel ve işletme yetkilileri için 3 ayrı kullanıcı tipi barındırır. Uygulama ile yolcular servis bilgilerini, alınış bırakılış saatlerini, servis güzergahlarını görebilir. Veliler ödemelerini takip edebilir ve online ödeme ile aylık aidatlarını uygulama üzerinden ödeyebilir. Farklı bir adrese gitmek isteyen yolcular diğer güzergahlardan geçen servis bilgilerine ulaşabilir. Yolcu ve veliler servis saatleri içerisinde aracın konumunu canlı olarak takip edebildikleri gibi adres tanımlayarak, araç adrese yaklaştığında bildirim alabilir. Ayrıca yolcular servis hizmeti ile ilgili şikayetlerini uygulama üzerinden işletme ile paylaşabilir. Anlık olarak araçtan alınan tüm datalar sürücünün akıllı telefonu veya araç içerisinde vita Drive uygulaması yüklü tabletten alınır.

vita1.jpg

Vita Drive  anlık iş takibi sunuyor

vita Drive, servis hizmeti veren işletmelere, anlık iş takibi sunar. Sürücünün her gün güncellenen günlük iş kalemleri yolcu listesi, güzergah rotası, alınış bırakılış saatleri sürücüye gönderilir. Sürücü iş emrini aldığında kritik olarak belirlenen zamana kadar işi başlatması beklenir. Kritik zamana kadar işi başlatmayan sürücülerin işleri yedek veya en yakın sürücülere gönderilir. Uygulama, sürücü açısından iş takibini sıkılaştırmakla beraber yapılan ve yapılacak işler hakkında anında bilgi sahibi olan işletme için oluşacak herhangi bir aksama durumunda önceden önlem alabilmeyi sağlar. Uygulama Öğrenci Servisi, Personel Servisi, Ring Servisler ve Transfer Servisleri olmak üzere birden fazla hareket çeşidini yönetebilir ve hesaplayabilir. Yolcu listesi bulunan servislerde sürücü yoklama alarak güzergahı dolaşır, yoklama bilgisi ve varış bilgileri öğrenci servislerinde veli ile vita APP veya SMS olarak paylaşılır. Güzergah sonunda belirlenen validasyonları tamamlayan sürücü, uygulama üzerinden işi bitirir. İş bittiği anda sürücünün kazancı, güzergahın süresi ve mesafesi, güzergah izi ile birlikte sisteme kayıt edilir. Şu anda yalnızca Android tabletlerde çalışan uygulamanın mobil cihazlar için olan versiyonu geliştirilmektedir. Yeni güncellemelerle birlikte vita Drive, araç içerisinde kullanılacak tüm donanımlarla araç içerisine yerleştirilen bluetooth ara birimi ile haberleşmeyi sağlayacak. Araçlarda bulunan kart okutma, öğrenci servislerinde kullanılması zorunlu olan ağırlık ve ısıya duyarlı koltuk sensörleri, araç kamerası gibi araç içi donanım ihtiyaçlarına aynı sistem üzerinden cevap verebilecek. Böylelikle işletmelere düşük maliyet ile kalıcı çözümler sunmak hedeflenmektedir.

Servisler artık sizin kontrolünüzde

vita ERP sisteminin beslediği, firma ve okullar için kullanılan vita Monitor, web uygulaması ile servis hizmeti alan firma veya okullar tüm hizmet detaylarına ulaşabilir. Hizmet alan kurum güzergahlar ve servisler ile ilgili tüm bilgileri, çalışan sürücü ve araçların bulundurması zorunlu evrak ve belgelerini görüntüleyebilir. Araç hareketleri, kurum giriş çıkış saatleri, ortalama hızları ve hız aşımları gibi bilgileri anlık olarak görüntülenebilir. Firma veya okul yetkilileri puantaj özeti ile maliyetlerini anlık takip edebilir ve online mutabakat ile hizmet bedeline onay verebilir.

Yolcu taşımacılığı hizmetini yönetilebilir dijital tabana yaymak isteyen vita Suite, işletmeler için kullanıcı tanımı sınırı getirmiyor. Fiyatlama, sistemde tanımlı olan aktif araç sayısı üzerinden yapılır. Sistem şu anda 13 adet servis hizmeti veren turizm işletmesi ve 2 adet servis hizmetini kendi yöneten işletme tarafından kullanılmaktadır. vita ERP, yakın zamanda Machine Learning teknolojisi ile veriler üzerinde tahmin yaparak kullanıcılarına, yolculara en uygun güzergah, güzergahlara en uygun araç, sürücü ve fiyat tahminlerini paylaşıyor olacak

vita2.jpg

 

Ayrıntıları https://www.kodnova.com adresinden inceleyebilirsiniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.