Yurtdışındaki Muayene Kontrollerine Dikkat

Yurtdışındaki Muayene Kontrollerine Dikkat

Bilindiği üzere, 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince, 01.07.2017 tarihi itibariyle “Motorlu Araç Trafik Belgesi” yürürlükten kaldırılmıştır.

Söz konusu karar kapsamında, Araç Tescil Belgesine muayene bilgisi sadece araç sahibinin bilgilendirilmesi amacıyla “Diğer Bilgiler” bölümüne yazılacak ve araç tescil belgesi üzerindeki muayene geçerlilik süresinin bitmesi nedeniyle belge değiştirilmeyecektir.
 
Ne var ki, ülkemizde yapılan bahse konu değişiklik ile araçlara verilecek “Araç Tescil Belgesi” üzerinde güncel muayene tarihlerinin bulunmaması sebebiyle yurtdışında ruhsat üzerinden yapılan muayene kontrollerinde sorunlar ile karşılaşılabilmekte ve muayene tarihinin olmayışı sebebiyle “geçerli bir muayene yok” denilerek cezai işlemler ile karşı karşıya kalınabilmektedir.
 
Yurtdışındaki kontrollerde yaşanan sorunların ve olası cezai işlemlerin önüne geçilebilmesi, yurtdışındaki kamu kurum ve kuruluşlarının ivedi şekilde bilgilendirilebilmesi amacıyla ülkemizdeki makamlar nezdinde girişim yapılmış ve yurtdışındaki ilgili birimlerin yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirilmesi sağlanmıştır.
 
Yurtdışına yapılan seferlerdeki olası muayene kontrollerinde sorun yaşanmaması amacıyla araç üzerinde Tüvtürk istasyonlarından alınan ve muayenenin geçerlilik süresini gösteren “Araç Muayene Raporunun” bulundurulması önem arz etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.