Yüzen otobüsler Haliç'in iki yakasını birbirine bağlayacak

Yüzen otobüsler Haliç'in iki yakasını birbirine bağlayacak

İstanbul'un sembollerinden Haliç'in iki yakası Amfibi model (karada ve suda giden taşıt) otobüs ile bir birine bağlanacak.

Karadan suya girerken tekerleklerini toplayan ve gemi halini alan otobüs, Ağustos ayında hizmete sunulacak. Şu an Hollanda'nın Roterdam şehrinde kullanılan ve Amfibus olarak anılan taşıt ile Sütlüce'den Eyüp'e 5 dakikada geçilebilecek.

Amfibus'ın distribütörü Magic Bus İstanbul'un Genel Müdürü Yılmaz Çelik, Haliç'in iki yakasının artık kayıklarla değil otobüsle bir birine bağlanacağını dile getirdi. 2013 Ağustos ayından itibaren taşıtın İstanbul'a hitap edeceğini anlatan Yılmaz Çelik, "Malum Fatih'in İstanbul'u fethinde gemiler denizden karaya indi. Biz de böyle bir ambians yapacağız." dedi.

2014'te Türkiye'de üretilecek

Amfibus'ın İstanbul'a doping olacağını, şehrin gelirlerini önemli oranda artıracağını vurgulayan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'un vitrinlerinden Haliç'e büyük önem verdiğinin altını çizerek, Başbakanın gayretlerine Amfibus ile katkı yapacaklarını belirtti.

Çelik, "Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile de bir araya geldik. Amfibus'a sıcak bakıyorlar. Buradan aldığımız güç ile taşıtı İstanbul'a getireceğiz, 2014'te de Türkiye'de üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Amfibus 47 yolcu alıyor

Amfibus'ı Türkiye'de çok yeni olması nedeniyle devletin belli organları kaygılı olduğu için Haliç'te deneyeceklerini aktaran Magic Bus İstanbul Genel Müdürü Çelik, taşıtın büyük ilgi göreceğini belirtti.

Hem otobüs hem gemi görevi gören taşıtın şoför dâhil 47 yolcu aldığı belirtilirken, otobüsün motorunun sudan etkilenmediği gibi gemide olduğu gibi kamarası olduğunun da altı çizildi. Ayrıca Amfibüste navigasyon, can yeleği ve WC'de mevcut.

Amfibüs'ün 15 kilometre sürat yapabildiğini ifade eden Çelik, "Haliç'i 3-5 dakikada geçebiliyor. Ama biz tur amaçlı baktığımız için Amfibibus'ın konuklarını bir yakadan diğer yakaya 30 dakikada bağlamasını planlıyoruz" ifadelerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.