Zamma kızıp kamyon sattılar!

Zamma kızıp kamyon sattılar!

Her geçen gün zamlanan akaryakıt 75 üyesi bulunan kooperatifte 45 kişiye kamyonunu sattırdı.

Akaryakıt zamları ile başa çıkamayan kamyoncu esnafı, çareyi kamyonunu satmakta buldu. Bu gün 4 TL’yi aşan mazot fiyatı, yıllardır para kazanamayan kamyoncu esnafını son noktaya getirdi. Akaryakıt fiyatlarında yapılan son artışla motorinin litresi 4 TL'yi geçti. Maliyetleri katlayan bu fiyat artışı, tüketiciler kadar otomotiv ve nakliye sektörünü de kaygılandırıyor. “Zamlardan sonra kooperatifte üye kalmadı”

Zamların ardından kendi giderlerinin arttığını aktaran S.S Motorlu Taşıyıcılar Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Rafet Sakallı, daha önceleri S.S Motorlu Taşıyıcılar Kamyoncular Kooperatifinde 75 üyesi olduğunu ancak bu sayının 30’a düştüğünü vurgulayarak mazot zamları sonucu ortaya çıkaran tabloyu gözler önüne serdi. “Zamlar ile nakliyeciler zor durumda kaldı”
Zamların her zaman nakliye sektöründe kaygıya sebep olacağını aktaran Başkan Sakallı, "Buradan yetkililere sesleniyoruz. Üst üste yapılan ve 4 TL'yi geçen motorin zamları nakliyeci esnafının belini bükmüştür. Bu zamlar sadece motorinle sınırlı değil. Lastik fiyatı, yedek parça fiyatı ve diğer masraflarla beraber nakliyecilik yapan, otobüsü olan, minibüsü olan, taksicilik yapan bütün esnafımızın belini bükmektedir. Bari bu zamlardan sonra insanımızın yükünü biraz hafifletmek adına vergileri düşürün” “Depoyu doldurmak için 2 bin TL lazım”

Sakallı, “Çok zor hayat şartlarına rağmen vatanına, milletine bağlı bireyler olarak hayatlarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Yetkililerden isteğimiz şudur. Bu zamları yaparken iyi düşünün. Bizim hak ve hürriyetlerimizi koruyun. Şoför ve nakliyeci esnafı olarak bizleri daha fazla mağdur etmeyin. Şu an birçok kamyoncu mazot pahalı olduğu için 10 numara yağ kullanmak zorunda kalıyor. Mazot yerine yağ kullanarak kamyonlarının motorunu yakmak pahasına risk alıyorlar. Bir kamyonun 500 litre deposu var. Bu depoları doldurmak için tam 2 bin TL gerek. Bu zamlara artık bir son verin" şeklinde konuşarak çektikleri sıkıntıları dile getirdiler. Mehmet Şenol/Edirne www.tasimacilar.com 05.04.2012/17:41