Zeytin Dalı Sınır Kapısı Ticari araçlara da açıldı!

Zeytin Dalı Sınır Kapısı Ticari araçlara da açıldı!

Hatay'da hizmet veren Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarının ardından, yapımı tamamlanıp insani yardımlar için faaliyete geçen Zeytin Dalı Sınır Kapısı ticari araçlara da açıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın 13 Mart 2019 tarihinde gümrük işlemlerine açılması onayı vermesinin ardından, Zeytin Dalı Kara Sınır Kapısı insani yardımların bölgeye ulaştırılmasına yönelik faaliyete girmişti.

Zeytin Dalı Gümrük Müdürü sayın Elmas Sakarya'dan alınan bilgiye göre  Zeytin Dalı sınır kapısı 06.01.2020 tarihi itibariyle herhangi bir mal grubu kısıtlaması olmaksızın yasalar çerçevesinde Afrin bölgesine sevkiyat serbest hale geldiğini öğrenildi. Gümrük bir giriş bir çıkış olarak tek peron ile çalışma yapacak olup memur ve personel sayısı konusunda herhangi bir eksiklik olmadığı belirtildi. Daha önce insani yardım sebepler ile TIR çıkış sayısı günlük 80-200 arasında seyrederken, günlük işlem sayısının 200 çıkış 200 giriş olarak 400 araca kadar rahatlıkla yapılabileceği, bununla birlikte şuanda kapıda kuyruk ya da bekleme söz konusu olmadığı aktarıldı.

zeytin-dali-sinir-kapisi-ihracata-acildi-4.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.