ZF, 2017 Hanover Ticaret Fuarında Yer Alıyor

ZF, 2017 Hanover Ticaret Fuarında Yer Alıyor

ZF, Dijitalleşen Endüstriyel Teknolojiye Yönelik Akıllı Çözümleri ile 2017 Hanover Ticaret Fuarında Yer Alıyor

Almanya’da gerçekleşen fuarda ağ bağlantısı ve dijitalleşme, otomatize edilmiş operasyonlardaki gelişimin önününü açıyor. Endüstriyel teknolojinin geleceği, bağımsız şekilde çevresinde olup bitenleri gözlemleyen, buna göre aksiyon alan ve birbirleriyle uyum içerisinde çalışabilen sistemlerde yatıyor. Akıllı mekanik sistemler sağlayıcısı olan ZF, Hanover Ticaret Fuarında kapsayıcı bir bulut çözümünü görücüye çıkarırken rüzgar santralleri ve teleferikler üzerinde ZF Cloud'ın ilk uygulamalarını sergiliyor.

Akıllı ve otonom şekilde çalışan altyapı sistemleri anlamına gelen "otomatik operasyonlar" sözcüğü günümüzde endüstriyel mühendisliğin popüler kelimeleri arasında yer alıyor. Bu açıdan ZF, endüstriyel teknolojide yapay zeka ve bulut tabanlı çözümlere odaklanıyor. Bu yılki Hanover Ticaret Fuarı’nda düzenlenen ZF basın toplantısında, Endüstriyel Teknoloji Bölümü Yönetim Kurulu Üyesi Wilhelm Rhem konuyla ilgili şunları söyledi: "Geniş ürün yelpazemiz sayesinde otomotiv sektöründeki çözümleri endüstriyel uygulamalara aktarabiliyoruz."

ZF'nin Dijital Başkanı Mamatha Chamarthi ise konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: "Dijitalleşme, endüstriyel teknoloji dahil tüm sektörlerde devrim yaratıyor. Biz, dijitalleşmeyi kabullendik ve otomatik operasyonlara giden yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Ağ bağlantılı ve akıllı mekanik sistemlerimiz, bizim için yepyeni iş alanlarının kapısını açıyor."

Kapsamlı bulut çözümü

ZF, Hanover Ticaret Fuarı’nda çeşitli uygulamalara yönelik bir bulut çözümünün tanıtımını yapıyor. ZF Cloud, veri toplama ve değerlendirme özelliklerinin yanı sıra çok sayıda münferit katılımcının birbirine bağlanabilmesi gibi özellikleri de sunuyor. ZF, rüzgar santralleri ve teleferikler gibi örnekler kullanarak bu uygulamaların nasıl çalıştığını gösteriyor. "Telematik platformumuz olan Openmatics sayesinde ZF, yüksek miktarda verinin yönetilmesinde yılların deneyimine sahip. ZF Cloud ile birlikte artık kullanıcılara harici bilgileri kullanma, korunaklı bir alanda saklama ve gerçek zamanlı olarak güçlü analitik araçlarla bunları değerlendirme imkanı sunuyoruz.” diyen ZF Endüstriyel Teknoloji Bölüm Başkanı Dr. Klaus Geißdörfer sözlerine şöyle devam etti: "Endüstriyel sektör, ZF Cloud için sadece bir başlangıç noktası."

Buluttaki verilere erişimi kontrol etmek için ZF, blok zinciri teknolojisini kullanıyor. Hanover'de sergilenen Araç e-Cüzdanı (Car eWallet) ile, ZF'nin halihazırdaki portföyünde blok zinciri teknolojisine dayalı bir uygulaması zaten mevcut. Bu elektronik cüzdan, araçların yol geçiş ücretlerini ve park ücretlerini otomatik olarak ödemesine imkan tanıyor.

Otomotiv uygulamalarında sinerji

ZF, özellikle otonom sürüş konusunda otomotiv sektörü ile sinerjiden faydalanıyor: ZF ürünleri, binek ve ticari araçların görmesini, düşünmesini ve ona göre hareket etmesini sağlamak için tasarlanıyor. Şirket bunu, "Yaya Algılama" güvenlik özelliğini kullanarak bir yandan çevresine dikkat ederken eş zamanlı olarak römorkları bağlayan Yenilikçi Traktör ile Hanover fuarında sergiliyor. Hanover'de sergilenen bir başka çözüm de Nvidia ile birlikte geliştirilen ZF'nin proAl platformudur. Derin öğrenme teknolojisi sayesinde yapay zeka kontrol sistemi, tarım ve inşaat makineleri ile lojistik uygulamalarının, sensör ve kamera verilerinin hızlı işlenmesi ve yorumlanması suretiyle çevrelerini anlamasını sağlıyor. Örneğin münferit traktörlerden oluşan bir filo, kendi kendini süren tarım makineleri sayesinde tamamen otomatize edilmiş bir hasat yönetim sistemine dönüştürülebiliyor

 

zf-hannover-2017.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.