ZF Aftermarket, plastik kaplamalı kitlerini piyasaya sürüyor

ZF Aftermarket, plastik kaplamalı kitlerini piyasaya sürüyor

ZF Aftermarket, ürettiği orijinal ekipmanlara ek olarak satış sonrası için plastik koruyucu kitleri Sachs ticari araç amortisörleri için sunarak amortisörlerin hizmet ömrünü daha da artırıyor.

Nakliye güvenliği, özellikle hassas yük taşıyan ticari araç operatörleri için en önemli önceliktir. Güvenlikle ilgili bir yedek parça olarak amortisör, yay ile birlikte tekerlek süspansiyonu ve şasi arasındaki bağlantıyı oluşturur. Şasi yayının titreşimlerini azaltır, yavaşlatır ve optimum yol teması sağlar. Sachs ticari araç amortisörleri, maksimum taşıma güvenliği sunarken, optimum sürüş konforu sağlar.

ZF Aftermarket, artık otomotiv satış sonrası parça yenileme pazarı için plastik kaplama kitlerini ticari araç amortisörleri için sunuyor. Plastik koruyucu tasarım, metal koruyuculara göre aşağıdaki avantajlara sahiptir:

  • Plastik, nem ve toz gibi aşındırıcı etkilere çok daha dayanıklıdır.
  • Kapakta metal yerine plastik kullanılması aynı zamanda her bir amortisörün ağırlığını da azaltır ve bu da sonuçta önemli olan ağırlık azaltma görevine katkıda bulunur.

Plastik kapaklı amortisörlerin montajı, metal kapaklı amortisörlerde olduğu gibi yapılır. Bu nedenle, amortisör montajı parçalarının (pimli bağlantılar / amortisör yatakları) doğru şekilde düzenlenmesine dikkat edilmelidir. Ayrıca, amortisör bağlantıları, direksiyon ve kauçuktan metale parçalar her muayenede kontrol edilmelidir. Segman bağlantılarının tespit cıvatalarının hafifçe greslenmesi tavsiye edilir. Bununla birlikte, kauçuk ve metal parçalar grese karşı korunmalıdır.

Ticari araç amortisörleri düzenli kontrol edilmeli ve gerekirse en geç 250.000 km’de bir değiştirilmelidir. Çevresindeki parçaların da profesyonel bir kontrole tabi tutulması önerilir. Bu şekilde, amortisörlerin çevresindeki arızalı bir parça, zamanında tespit edilebilir ve maliyet yaratan ve araçların faaliyetini durduran uzun tamir süreleri önlenebilir.

zf-amortisor.jpg

OEM kalitesinde çok çeşitli Sachs amortisörleri

Amortisörün değiştirilmesi gerekiyorsa, ZF Aftermarket uzmanları OEM kalitesindeki Sachs amortisörlerinin kullanılmasını önerir. ZF Aftermarket ürünleri her zaman yüksek kaliteli malzemelerden üretilir ve en son teknolojiyi yansıtır. ZF Aftermarket tarafından Sachs markası altında sunulan amortisör çeşitleri, amortisör sertliğini gerçek zamanlı olarak sürüş durumuna göre ayarlayan klasik amortisörleri ve CDC amortisörleri içerir. Ayrıca standart veya hava yaylı kabin amortisörlerinin yanı sıra CALM (Kabin Hava Seviyelendirme Modülü) ve römorklar için dingil amortisörleri de mevcuttur. ZF Aftermarket portföyündeki bir diğer önemli nokta da kompakt bir ünite olarak amortisörlerin ve hava yaylarının yan yana olağan kurulumuna bir alternatif oluşturan Sachs havalı yay amortisör modülleridir.

Sachs ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için www.kanitlanmisperformans.com adresini ziyaret edebilir, 0216 592 07 50 nolu telefondan ZF Services Türk ile temasa geçebilirsiniz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.