ZF Aftermarket yeni teknolojiler geliştiriyor

ZF Aftermarket yeni teknolojiler geliştiriyor

ZF, Almanya’da düzenlenen dünyanın önde gelen tarım makineleri fuarı Agritechnica 2019'da, geleceğe yönelik Otoyol Servis hizmet yelpazesini sundu.

ZF Aftermarket, teknolojik gelişmeleri akıllıca kullanarak, klasik tamirhane ve yedek parça sektörünün ötesinde müşteri hizmetleri sunuyor. ZF Aftermarket, araçları yeni dijital gelişmelerle bağlantılı kılan hizmetler üzerinde çalışıyor. Buna paralel olarak, gelecekte sunulacak servis hizmetleri daha kapsamlı; mekana ve zamana ise daha az bağımlı olacak. Bulut tabanlı ve ağ bağlantılı çözümlerle, spesifik durumlarda gerekli bilgi birikimine sahip ZF uzmanları, dünyanın her yerinde aktif bir şekilde sorunlarla ilgilenebiliyor ve hızlı çözümler sunabiliyorlar. Tüm bu imkanlar, araçlar tarafından sağlanan verideki hacim artışı sayesinde geliştiriliyor. Bu bilgi zenginliği; veri kullanıcılarının, üreticilerinin ve servis sağlayıcılarının hizmetlerini planlarken veya filo yönetimi gibi işlemleri otomatize ederken daha stratejik bir şekilde çalışmalarını sağlıyor.

Openmatics ile optimum filo yönetimi

Genel iş değerlendirmesini ve süreç kontrolünü optimize etmek, özellikle çok sayıda makinenin bulunduğu büyük çiftlikler açısından önemlidir. Bu amaçla, ZF kendi geliştirdiği telematik platformu Openmatics'i bulut ile bağlantılı hale getirdi. Bu bağlamda telematik donanımını uzaktan güncellenebilir olarak sunuyor. Bu yaklaşım, makine filolarının (parkurlarının) optimum bir şekilde yönetilmesini, izlenmesini, kullanımını ve tahsisini sağlamaktadır. Örnek olarak, makine üstlenicileri tahsis işlemlerine ve fatura belgelerine ilişkin kayıtları kolayca ve basitçe oluşturabiliyorlar.

Hızlı, dijital ve konumdan bağımsız yardım

ZF Aftermarket, aynı zamanda belgelendirmeye yönelik akıllı bir çözüm üzerinde çalışıyor: Tech Docu 4.0 portalı, bir servis talebi için gerekli tüm teknik bilgileri istediğiniz zaman, istediğiniz yerde ve yapılandırılmış dijital formda sağlayan bir sistem. Tech Docu 4.0; kullanıcıya özel erişim, hızlı ve ücretsiz metin araması, sezgisel arama filtreleri ve sürekli güncellenen içerikler gibi özellikleri net ve özgün bir şekilde sunuyor.

ZF Aftermarket, sahadaki bir servis teknisyenin bireysel desteğe ihtiyaç duyduğu durumda video aracılığıyla uzaktan destek sağlayabiliyor. Uzman servis mühendisleri, görüntülü telefon konuşması üzerinden iletişim kurup teknik sorun çözümlerini gerçek zamanlı olarak, pahalı ve zaman alan iş seyahatlerine gerek kalmadan yapabiliyorlar. Bir kamera ile uzaktan görüşme bağlantısı yardımıyla dünyanın herhangi bir yerinde ve herhangi bir anında etkili destek sağlayabiliyorlar.

zf-tarim-teknolojileri.jpg

Uzun süreli akıllı diyagnostik ve durum gözetimi

ZF Aftermarket aralıklarla meydana gelen ve servis noktalarında tekrarlanamayan arızaların veya hataların nedenlerini belirlemek üzere dijital bir çözüm sunuyor. Bir veri kaydedici, aracı günlük kullanımı için uzun süre izliyor. Daha sonra değerlendirme ve kök neden analizi gerçekleştirmek için ilgili verileri kaydediyor. Bu çözüm, gereksiz kesinti sürelerini ve servis noktalarında uzun kontroller yapılmasını önlüyor.

Durum İzleme ve Tahmini/Önleyici Bakım gibi akıllı analiz araçları ve bulut teknolojisi yardımıyla filo operatörleri, şanzıman yağı veya debriyaj diskleri gibi önemli münferit aksamların mevcut durumunu izleyebiliyor. Sonuç olarak bakım, öngörüye dayalı planlanabiliyor. Araçların yolda kalma süreleri kısaltılabiliyor ve arızaların önüne geçilebiliyor. Bu yaklaşım maliyetleri düşürürken güç aktarma organı aksamlarının kullanım ömrü uzuyor. Durum izleme; aşınma, yıpranma ve tüketimi minimize etmek amacıyla sürüş davranışını optimize etmek için de kullanılabiliyor.

Benzersiz teklif

ZF Aftermarket, bu akıllı hizmetleri ZF ürün portföyüyle birleştirdi. Hızlı ve orijinal parça tedariğinden teknik servis, danışmanlık ve eğitime kadar hızlı, doğrudan ve güvenilir hizmet sunuluyor.

zf-service.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.