ZF büyümeye devam ediyor

ZF büyümeye devam ediyor

ZF CEO’su Dr. Sommer: TRW ile birleştiğimiz zaman portföyümüzü cazip segmentlerde genişleteceğiz

Hanover, Almanya.65. IAA ticari araçlar fuarında, ZF Friedrichshafen AG CEO’su Dr. Stefan Sommer son sekiz ayın pozitif iş performansını değerlendirdi. Ocak-Ağustos ayları arasında, ZF, güç aktarma ve şasi teknolojileri alanında geçen yıla oranla satışlarını %10 arttırarak 12,09 MilyarAvro’luk satış hacmine ulaştı.Bu şekil de sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme elde edildi.

ZF CEO’su 2014 yılı için yüksek haneli bir büyüme oranı ile birlikte 18 Milyar Avro’luk hedefi yakalamayı planlıyor. Dr. Sommer şunları ekliyor:”Yılın ilk çeyreğinde harika bir atılım yaptık, bilhassa Çin ve Amerikan  pazarındaki artış,yılın son dört ayında durağanlaşan Brezilya ve Rusya pazarının telafi edilmesinde bize son derece yardımcı olacak.”

Önceki yıllara bakıldığında ve genel eğilimler göz önüne alındığında, US pazarında özellikle güçlü bir büyüme olduğu görülmekte (%30’luk bir artış ile 2.1 Milyar Avro), akabinde ise Çin pazarındaki gelişmeler dikkat çekmektedir. (%26’lık bir artış ile 2.0 Milyar Avro) Son sekiz ay için de yapılan bu satışlar ZF’nin mükemmel ekonomik pozisyonunu destekler niteliktedir. Ağustos sonu itibari ile ZF’n iniş gücü, 42.600’ü (%58)Almanya’da olmak üzere dünya çapında 74.000 çalışana ulaşmıştır.

ZF Group’ta yenilikler

Dr.Sommer, TRW Automotive’in satın alınması ve iki şirketin birleşmesi neticesinde, olumlu tepkiler aldığını belirtti.Ayrıca, değişik segmentlerde ürün portföylerini geliştirdiklerinin ve bunun geleceğe dair umutlarını güçlendirdiğinin de altını çizdi. Bu satın alma işleminden müşteriler, çalışanlar ve hissedarlar olumlu anlamda faydalanacaklardır. Birleşik şirket, otomotiv yan sanayinde küresel liderlerden biri haline gelecek, 30 Milyar Euro’luk ciro ve 138.000  çalışan sayısına ulaşarak Çin ve Amerikan pazarlarındaki satışını iki katına  çıkaracaktır.

Dr. Sommer ayrıca, ZF ve Robert Bosch GmbH  ortaklığı olan ZF Lenksysteme’nin, basına açıklandığı gibi, artan dinamik iş koşulları ve müşteri isteklerinin daha rahat sağlanabilmesi için Bosch’a devri konusunda karara varıldığını bildirdi. Schwäbisch Gmünd şehrinde yer alan şirket, dünya çapında 20 noktada, binek ve ticari araçlar için direksiyon sistemleri üretmektedir.Gerekli tekelcilik yasasına uygunluk onayı alındıktan sonra Bosch, ZF Lenksysteme’nin %100 sahibi olacaktır.

Tablet ile kamyon manevrası

IAA ticari araçlar fuarında ilk defa ZF’nin yenilikçi asistan fonksiyonları ile donatılmış olan“Innovation Truck” kamyonu tanıtıldı. Diğer özelliklerinin yanı sıra bu kamyon, TraXon otomatik şanzımanın hibrid modeli ve ZFO penmatics, telematik uygulaması ile birlikte sunulmaktadır. Bu sayede  kamyon, 25m romörk ve yarı romörk ile birlikte, uzaktan bir tablet ile rahatlıkla kumanda edilmekte ve bu manevra esnasında sadece elektrik motoru aktif olduğu için sıfır emisyon ile çalışmaktadır.

 

2014-09-23_zf-iaa-pk_2-g.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.