ZF-EcoLife şanzıman ile toplu ulaşımda gürültü emisyonunu azalıyor

ZF-EcoLife şanzıman ile toplu ulaşımda gürültü emisyonunu azalıyor

Otobüsler için üretilen 6 vitesli ZF-EcoLife otomatik şanzımanın kalkışlarda ve yol boyunca oluşabilecek motor sesini minimize ettiği açıklandı.

ZF Friedrichshafen AG; ZF-EcoLife şanzıman ile toplu taşımacılıkta yakıt tasarrufu sağlarken aynı zamanda aracın çalışma sesini de ciddi anlamda azaltıyor. ZF-EcoLife şanzıman kademelendirilmiş 6 vitesi ve TopoDyn Life vites değişim programı sayesinde motor devir sayısını düşük tutarken duraklarda ve yol güzergahlarında oluşabilecek motor sesini de minimize ediyor.


“ZF ile İstanbul toplu taşımasına ciddi anlamda kalite geldi”
2011 yılı satışlarına göre ZF’nin şehiriçi otobüs şanzımanı pazarında yüzde 52’lik bir paya sahip olduğunu ifade eden Satış ve Uygulama Müdürü Dr. Michael Störk, ZF EcoLife ile Türkiye’nin toplu taşımasına ciddi anlamda kalitenin geldiğini de vurguladı.Störk, “ZF EcoLife ile giderler düşerken karbon salınımı da ciddi anlamda azalıyor. EcoLife’ın adından anlaşılabileceği gibi ekolojik ve ekonomik bir kullanım sunuyor.” "Geleneksel şanzımana göre kullanım ömrü yüzde 40 daha uzun"
Sadece otobüs için geliştirilen bir şanzıman olduğunu belirten Störk, daha önce opsiyonel olarak sundukları bütün uygulamaları EcoLife ile standart hale geldiğini ifade etti. Störk, “İstanbul toplu taşımasının en önemli kolu olan metrobüs hattında kullanılan araçların ağır yük ve çabuk hızlanmasını sağlayan sistem EcoLife şanzıman sistemidir. Geleneksel otobüs şansımanına göre kullanım ömrü yüzde 40 daha fazla. Türkiye’de ki otobüs üreticileri Mercedes-Benz, Temsa, MAN, Karsan, BMC, Güleryüz, TezAuto gibi markalara üretiiğimiz ürünler ile destek sağlıyoruz. Son kullanılan kullanıcılar anlamında olan İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Kocaeli, Adana, Kayseri gibi bir çok belediyenin filosunda bizim ürelerimizin kullanıldığı otobüsler var” dedi.


Düşük emisyon değeri ile yakıtta tasarruf
Toplu ulaşımın bireysel ulaşıma alternatif olabilmesi için bir dizi çalışma yapan ZF, EcoLife otomatik şanzıman ile egzoz ve gürültü emisyonunu ciddi anlamda aşağıya çektiğini açıkladı. Aynı zamanda EcoLife’ın sağladığı bu emisyon değerleri ile yakıtta da ciddi anlamda tasarruf sağlanmış olacak. ZF-EcoLife 6 vitesli otobüs şanzımanının viteslerinin kademelendirilmesiyle her kullanımda düşük devir aralığında çalışarak daha sessiz bir kullanım sağladığı aynı zamanda daha konforlu sürüş ve yolculuk edilebileceği belirtildi. 2010 yılında Posen Teknik Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre ZF-EcoLife’ın gürültü seviyesini 5 Db(A) daha aşağı çektiği tespit edildi. Bu araştırmayı 2011 yılında araç tiplerine göre 6,4 Db(A)’lık bir azalmayı belgeleyen Dekra Ekspertiz raporunda da doğrular nitelikte olduğu ifade edildi.


6 vitesli ZF-EcoLife otomatik şanzıman hassas vites kademelendirilmesine göre tasarlandığı ve selefi olan Ecomat şanzımana göre yüzde 10 yakıt tasarrufu sağladığı belirtildi. EcoLife’ın hibrit versiyonu ise diğer tüm versiyonlara göre yüzde 25 oranında bir tasarruf sağladığı ifade edildi. www.tasimacilar.com 09.07.2012/14:33