ZF, Ecomid şanzımanlar dünya genelinde 750 bin adede ulaştı

ZF, Ecomid şanzımanlar dünya genelinde 750 bin adede ulaştı

ZF’nin Almanya Friedrichshafen ve Fransa’daki Bouthéon tesislerinde üretip dünya’ya sunduğu Ecomid manuel şanzımanları 750 bin adedi buldu.

ZF’nin 1985 yılında piyasaya sunduğu o dönemden itibaren teknik olarak revize ettiği dünya genelinde kullanılan ve sayısı 750 bin adedi bulan 9 vitesli Ecomid şanzımanlarının 500 bin adedi 2013 yılının aralık ayı itibariyle Fransa’daki Bouthéon tesislerinde üretildi.

Manuel Ticari araç şanzımanı

ZF Fransa’daki tesislerinde görevli yaklaşık 500 çalışanı ile müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak konuşan ZF Ticari araç teknolojileri bölümü, Kamyon ve Van sürüş teknolojileri sorumlusu Winfried Gründler, sadece Bouthéon’daki tesislerinde üretilen 500 bin Ecomid şanzıman kendileri açısından gurur verici bir sayı olduğunu belirterek “Sadece Bouthéon’dan 500 bin şanzımanın yollara çıkmış olması bizi gururlandırıyor. ZF, Bouthéon’da üretilen Ecomid şanzımanlar Avrupa ve diğer ihracat yapılan ülkeler üzerinden müşterilere sunuluyor. Fransa lokasyonunun yanısıra, diğer üç ZF üretim merkezi de şanzımanın global başarısında önemli rol oynuyor. Brezilya Sorocaba, Hindistan Pune ve Rusya Naberezhnye Chelny tesislerinde de üretimi yapılan Ecomid, şanzıman tasarımı-pazar ilkesine göre bireysel talepler için adapte edilmiştir ve yerel pazar için üretilmiştir” dedi.

9 vitesli versiyonları orta ve ağır tonajlı araç için dizayn edildi

Ecomid şanzıman ile ilgili kısa bir bilgi veren Winfried Gründler 1985 yılında piyasaya sürülen şanzımanın belli aralıklarla revize edildiğini söyleyerek “Halihazırdaki 9 vitesli versiyon 1100-1300 Nm’lik tork aralıklarındaki orta ve ağır tonajlı kamyonlar için dizayn edilmiştir. Şanzıman, yakıt tasarrufu ve etkin bir sürüşü mümkün kılan çok güçlü bir kalkış vitesi olan Crawler vitesini sunmaktadır. Optimum güç aktarımı, hızlı vites geçişleri, sessiz çalışma ve hafiflik, ZF Ecomid şanzımanın dünya çapındaki filo operatörlerini ve sürücülerini ikna etmesi için sunduğu özelliklerden bazılarıdır. Ayrıca, Pnomatik servo vites desteği ve intarder freni, güvenliği ve kullanım konforunu arttıran seçenekler olarak sunulmaktadır. Çok çeşitli PTO kombinasyonları ile ZF Ecomid tüm ihtiyaçlara cevap verecek kabiliyettedir. Bu fonksiyon çeşitliliği ve unsurlar, Ecomid şanzımanı güvenilir, ekonomik ve ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacak ve neredeyse hiç bakım gerektirmeyecek bir ürün yapmakta ve devam eden küresel başarısının temellerini oluşturmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.