ZF, Eurasia Rail İstanbul 2015 fuarında

ZF, Eurasia Rail İstanbul 2015 fuarında

5-7 Mart tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan Eurasia Rail 2015 fuarına ZF, raylı sistemler için geliştirdiği en yenilikçi ürünleri ile katılacak.

25 ülkeden 300 katılımcının yer alacağı ve 25.000 ziyaretçinin beklendiği fuarda ZF yine ilgi odağı olacak.

ZF, yabancı markalar da dahil olmak üzere demiryolu şanzımanları için ekonomik onarım ve revizyon hizmetlerinden oluşan komple bir portföy sunmakta.700'den fazla teknik servis noktası sayesinde dünya çapında servis hizmeti verebilmekte,ayrıca ZF'nin Repower çözümleri dizel tren şanzımanları içinde ekonomik bir alternatif sunar.

 ZF-Repower paketi, kısa ve uzun mesafeli taşımacılık için uygun bir sistem yenilemesi olarak karşımıza çıkmakta. ZF'nin çift yönlü çalışabilen şanzımanıyla %20'ye varan yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.

Tahrik sisteminin modern ZF şanzımanlarıyla yenilenmesi hem ekonomik hem de ekolojik açıdan son derece cazipt.Artan yakıt fiyatları demiryolu işletmecilerini ekonomik bir işletme sağlayabilmeleri için daima yeni zorluklarla karşılaştırıyor. DMU'ların (DieselMultipleUnits) yakıt maliyetleri araçların yaşam döngüsümaliyetlerinin (LCC = Life CycleCost) üçte ikisinden fazlasını tutuyor.

Uzun kullanım ömrüyle bağlantılı düşük LCC, bu nedenle giderek önem kazanıyor.ZF bu alanda bir dizi çözüm sunmakta.Bunların arasında ZF-Ecolife ve ZF-Ecomat tabanında çift taraflı çalışabilen şanzıman dönüşümü gösterilebilir. Kendini kanıtlamış olan bu otomatik şanzımanlar uzun yıllardır otobüs taşımacılığında kullanılmakta ve şimdi de raylı sistemler için uyarlandı. Güçlü performansları sayesinde özellikle kısa ve uzun mesafeli taşımacılıkta çok sayıda avantaj sunar. Bu kombinasyonlar yakıt tüketimini hidrodinamik şanzımanlara göre %20'ye kadar azaltmakta.

 Elektrik motorlu vagonların (ElectricalMultipleUnits – EMU) şanzıman sistemlerindeki yenilikçi teknolojiler ulaşım otoritelerinde şimdiye kadar büyük bir rol oynamıyordu. Düşük tedarik ve bakım maliyetleri ve uzun kullanım ömrü gibi kriterler, maksimum verimliliğin yanında pek birönem arz etmiyordu. Giderek artan elektrik fiyatlarıyla birlikte taleplerin profili de değişti. Berlin'de 23 - 26 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen InnoTrans fuarında ZF, öncü ve yenilikçi galasını yaptı.Dünyanın ilk EMU çok vitesli şanzımanı olarak Get2 konsepti, şimdiye kadar olan ZF uygulamalarını %5'e varan enerji tasarruf potansiyeliyle birleştiriyor, hem de güncel ve ilerici bir metrotahrik sistemine kıyasla.

Get2'nin avantajları özellikle kalkış sırasında ortaya çıkmakta,çünkü bu çok vitesli şanzıman yük noktasını her zaman elektromotor ve invertörlerin uygun bir etki aralığına çeker ve bu sayede daha az enerji tüketimi sağlanır. Aynı zamanda aynı tahrikgücüyle daha fazla çekiş gücü elde edilmektedir. Bu bağlamda ZF'nin yenilikçi ürünü özellikle metro uygulamalarında faydalı olmakta.

Metrolarda duraklar arasındaki mesafeler kısa olup, genellikle bir kilometrenin altındadır; bu sayede güzergah boyunca tren, daha sıkdur-kalk yapmak durumunda. İki vitesi sayesinde bu şanzıman günümüzün en gelişmiş metro tahrik sistemlerine göre %5 oranında enerji tasarrufu sağlamakta. Ayrıca optimize edilmiş hız profilisayesinde ilave kalkış vitesiyle birlikte önemli enerji tasarrufu elde edilebilmekte.

ZF-EcoLifeRail, yüksek satış adetleri gerçekleştirenBestseller ZF-EcomatRail'in halefidir. Ekonomiklik ve müşteri odaklı olma ZF-EcomatRail için önemli bir gereksinimdi; ZF-EcoLifeRail ise şimdi bu istekleri daha iyi karşılıyor. Önemli ölçüde yakıttasarrufu, daha uzun kullanım ömrü ve optimum vites geçişleri –bunlar, raylı sistem teknolojisinde var olan en güçlü şanzımanınavantajları. Otomatik şanzıman tork konvertörü, dizel raylı sistemlerin modern güç paketlerinin yüksek torklarına uyarlanmıştır ve 2.500Newton metreye kadar aktarım yapabilmektedir. Teknik dayanağını dünya çapında, kendini kanıtlamış şehir içi otobüs şanzımanı ZF-EcoLife oluşturur. ZF Özel Projeler (Sonder-Antriebstechnik) iş birimi buşanzımanı raylı araçlarda, özellikle dizel raylı sistemlerde kullanım içinadapte etmiştir.

Yüksek hız, esneklik, güvenilirlik, konfor, ekonomiklik ve güvenlik yüksek hızlı trenler için yeni ZF-Yüksek Hızlı (Highspeed) şanzımanın önemli özellikleridir. Tek kademeli güçlü şanzımanlara sahip trenler saatte 380 kilometre hızlara çıkabilmekte. Modüler yapı sayesinde sadece kolay montaj avantajının yanında,aynı zamanda saatte 600 kilometreye kadar azami hızlar elde edilmekte.

02_zf_repowering.jpg

 

03_zf_get2.jpg

 

04_zf_ecolife-rail.jpg

 

05_zf_highspeed.jpg

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.