ZF ve Ibeo Yeni Lidar Teknolojisi Geliştiriyor

ZF ve Ibeo Yeni Lidar Teknolojisi Geliştiriyor

ZF, Hamburg merkezli Ibeo Autumotive Systems GmbH firmasının hisselerinin %40’ını alıyor

Friedrichshafen/Hamburg. ZF, Ibeo Automotive Systems GmbH firmasının hisselerinin %40’ını alıyor. 2009 yılında kurulan ve merkezi Hamburg’da bulunan firma, Lidar teknolojilerinin yanı sıra çevre tanıma yazılımı ve otonom sürüş uygulamalarındaki uzmanlığı ile pazar lideridir. Dünya çapındaki pek çok önemli araç üreticisi, Ibeo’nun müşterileridir.

“Lidar, çevre ve obje tanımada önemli rol oynayan bir teknolojiye erişmemizi sağlıyor” diye belirten ZF CEO’su Dr. Stefan Sommer, “Lidar, bu güne dek kullandığımız sensör ve radar teknolojileri yelpazesini genişletiyor ve daha da önemlisi Ibeo’nun üç sensör teknolojisini bir arada kullanarak çevreyi tanımada mükemmel sonuçlar sağlıyor ve otonom sürüşün temelini oluşturuyor,” şeklinde ZF’nin Ibeo’ya yaptığı yatırımı açıklıyor.

Lidar (İngilizce “Light Detection and Ranging / Işın ile mesafe tespiti” ifadesinin kısaltması), gönderilen bir ışın sinyalinin hareket süresi ve ışık hızına göre bir mesafe tespit işlemidir. Lidar, radarınkine çok benzer bir prensibe sahip olan ve radardaki radyo frekansı yerine lazer ışınları kullanan, optik bir mesafe ve hız ölçüm teknolojisidir.

Ibeo, ZF ile birlikte araç uygulamalarında önemli rol oynayacak bir sonraki teknolojik adımı atacaktır: ZF ile birlikte geliştirilecek yeni nesil lidar, çevrenin üç boyutlu görüntüsünü, mevcut lidar sistemlerindekinin aksine harektli aynalar kullanmadan oluşturacak. “Solid state” teknolojisi sayesinde lidar teknolojisi daha kompakt olacak ve araçlara montajı daha kolay hale gelecektir.

“ZF’deki temel amacımız, yeni sensörler ve daha akıllı sistemler ile geleceğin araçlarını nasıl donatacağımızı ifade eden “See (Gör) – Think (Düşün) – Act (Uygula)” felsefesidir.  Bunu gerçekleştirmek için teknoloji yelpazemizdeki boşlukları sırasıyla dolduruyoruz,” diye belirtren ZF CEO’su Sommer, “Lidar teknolojisi ve sensörlerin uyum içinde çalışması ile gelecek nesil araçların gözlerini ve beyinlerini güçlendireceğiz ve böylece kazasız sürüş vizyonumuzu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşacağız,” diye sözlerine devam ederek ZF’nin Ibeo’daki rolünü açıklıyor.

Ibeo’nun teknoloji alanındaki kökleri 1998 yılına dayanmaktadır. Firma, hızlı büyüyen sensör sistemleri ve çevre tanıma pazarında çalışan sayısını orta vadede 50’den 250’ye çıkartarak işgücünü arttırmayı ve Autonomous Driving Competence Center/Otonom Sürüş Uzmanlığı Merkezi (AD-CC) kurmayı hedefliyor. AD-CC, büyük ölçüde otomatikleştirilmiş ve otonom sürüş için sunulacak çözümlerin, seri üretim ve pazarlamasına odaklanacak.

“ZF ile işbirliğimizden çok memnunuz. Artık güvenlik, verimlilik ve otonom sürüşteki megartrendleri sürekli şekillendiren çok güçlü bir partnerimiz var,” diye belirten Ibeo CEO’su Dr. Ulrich Lages, “Kapsamlı know-how’ımız ile otomatikleştirilmiş sürüşe değin tüm sürücü destek uygulamalarını 3-D lidar teknolojisi ile mümkün hale getireceğiz,” diyerek ZF ile ortaklıklarını yorumluyor.

2016_car_to_x_syst-darstellung.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.