ZF ve Kamaz, Rusya’da ticari araç şanzımanları için yeni üretim tesisini açıyor

ZF ve Kamaz, Rusya’da ticari araç şanzımanları için yeni üretim tesisini açıyor

ZF ve Kamaz ortak girişimi, Naberezhnye Chelny’de yeni üretim tesisini resmi işletmesi olarak hizmete sunuyor.

Yeni üretim tesisine geçmesi ile birlikte eski yerinden 5 kat daha büyük bir yapı olacak olan Naberezhnye Chelny’a ortaklar 90 milyon Euro yatırım yapacaklar. ZF ve Kamaz bu ortaklık ve yapacakları bu tesis ile beraber yaklaşık olarak 200’den fazla çalışana da iş imkanı sunacak.

90 milyon Euro’luk yatırım

Tesis, ZF ve Kamaz’ın 2016 yılına kadar toplam 90 Milyon Euro olan yatırım planının bir parçası olacak. ZF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Sommer yeni tesisin açılış töreninde; ‘’Bu yeni üretim tesisi ile Naberezhnye Chelny’de gelecek için çok önemli bir temel atıyoruz. Yaşadığımız olumlu gelişmeyle bu önemli pazarda daha iyi hizmet vereceğimizden eminiz’’ dedi.

ZF vazgeçilmez bir partner

Açılışa katılan davetliler arasında, Tataristan Devlet Başkanı Rustam Minnichanow, Rostok şehri teknoloji otoritesi CEO’su Sergej Tschemesow ve Naberezhnye Chelny Belediye Başkanı Vasil Shayhraziev de vardı. Kamaz Genel Müdürü Sergey Kogogin ‘’Seçkin uluslararası otomotiv tedarikçileri ile teknoloji transferi ve ortak çalışma yapmak sureti ile Kamaz kamyonlarımızın rekabet gücünü arttırma imkanı elde ediyoruz. Bu konularda kuşkusuz ZF vazgeçilmez bir partnerdir. ZF Kamaz Joint Venture ortaklığının yatırımı, müşterilerimize daima en yüksek kalitedeki modern ürünleri garanti etmektedir’’ dedi. 2016 yılına kadar ZF ve Kamaz bölgede 90 Milyon Euro’luk yatırıma imza atmış olacaktır.

5 katlık kapasite artışı

Yeni üretim tesisi ile çalışma alanı 4 bin m2’den 20 bin m2’ye çıkacak. Böylece, 2016 yılında Naberezhnye Chelny’de üretim bandında 20.000 yerine 50.000 adet Ecosplit ve Ecomid şanzıman üretilmiş olacak. Buna paralel olarak önümüzdeki iki yıl içerisinde çalışan sayısı da 350’den en az 550’ye çıkmış olacak. Bu büyük üretim tesisleri mevcut elverişli koşullar sayesinde, ZF şanzıman ve komponentlerinin Rusya’da yerlileştirilmesini önemli ölçüde arttıracaktır.
 


 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.