ZF, Yarı Otonom Teknolojisi’ne Yatırım Yaptı

ZF, Yarı Otonom Teknolojisi’ne Yatırım Yaptı

ZF Friedrichshafen AG, gelecek odaklı yarı otonom sürüş alanındaki uzmanlığını güçlendirmek için 01.07.2015 tarihinde merkezi Amtzell’de olan HDLE GmbH Firması’nın Ar-Ge departmanını yaklaşık 50 personeliyle beraber bünyesine kattı.

HLDE’den devralınan yazılım geliştirme ekibi, ZF’nin Ar-Ge departmanına katıldı. Teknoloji şirketi ZF, ekip ile birlikte çok sayıda test aracı ve araştırma sonuçlarını da devraldı. “Yeni çalışanlarımızın binek ve ticari araç müşterileri için hazırlanan çeşitli projelerden önemli ölçüde edindikleri deneyim ve uzmanlıkları var.” diye belirten ZF CEO’su ve aynı zamanda şirketin Ar-Ge çalışmalarından da sorumlu olan Dr. Stefan Sommer,  “Sektörde nadir bulunan kişiler ve Friedrichshafen’deki şirket merkezimizde bulunan yazılım geliştirme ekibimize oldukça uyum sağladılar.” diyerek sözlerini sürdürdü.

   ZF, diğer çalışmaları arasında,  geleceğe yönelik yarı otonom sürüş alanında “surround view” olarak adlandırılan çevresel görüş teknolojisine özellikle önem vermektedir. Kameralar, aracın etrafındaki alanı tarıyor ve ekrana görüntüyü aktarıyor. Böylece karşı yönden araç gelmesi gibi tehlikeli durumlar daha önce tespit ediliyor ve sürücüler ile araçların hazır olması sağlanıyor. Sürücü, ayrıca aracın yanında ya da arkasındaki yayaları veya bisikletlileri görebiliyor. Çok yönlü görüş sayesinde sürücüler en dar alanda bile manevra yapabiliyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.