ZF, yeni AV 133 alçak tabanlı otobüs aksını tanıttı

ZF, yeni AV 133 alçak tabanlı otobüs aksını tanıttı

ZF, 2011 yılında Euro 6 egzoz normuyla ilgili önemli değişiklikler yapılan yeni AV 133 otobüs aksını Hannover’deki Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı’ında(IAA) tanıttı.

Diğer alçak tabanlı otobüs akslarına daha hafif olarak üretilen ZF AV 133 aks Almanya Hannover’deki Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı’ında(IAA) görücüye çıktı. AV 133 Alçak tabanlı portal aks, daha fazla performans kabiliyetine karşın belirgin bir şekilde hafif olduğunu belirten ZF yetkilileri, böylece Euro 6 egzoz normuna da katkı sağlayacağını ifade ettiler. Ayrıca 2014 yılına kadar AV 133 aksın alternatif malzemeler ile ağırlığının daha da azaltılacağı belirtildi. “Türkiye’de çok iyi üreticiler var”
Alçak tabanlı otobüslerin yollarda güç geçtikçe çoğaldığını ifade eden ZF Friedrichshafen AG’den Frank Burkhart, Türkiye’de çok iyi otobüs üreticileri olduğunu ve onlarla çalışmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Burkhart, “ Yeni AV 133 alçak tabanlı otobüs aksının diğer akslara göre daha küçük, daha verimli bir aks sistemi. Basamaksız olduğu için rahat biniş ve iniş sağlıyor. Daha küçük olması sebebi ile orta bölümde rahat hareket etme imkânı sunuyor” dedi.


Alçak tabanlı otobüsler için üretilen yeni AV 133 portal aks, büyük tork ile birlikte üretilmesinden dolayı ağır yüklere kullanımının daha kolay olduğu ifade edildi. Bu aks eş değer modeli olan AV 132 ile aynı bağlantı noktalarına sahip olduğundan mevcut araç platformların da rahatça monte edilebiliyor. AV 133’de basamak ve kademe olmamasından dolayı yolcuların konforunu önemli ölçüde artıran asgari taban yüksekliğine de olanak sağlıyor. Basamaksız olduğundan engelli erişime uygun olması ve iniş binişlerde daha kısa sürede yolcu sirkülasyonu da sağlıyor. ZF yetkilerileri; bu yeni aksın dişlilerinin ve yağ beslemelerinin iyileştirilmesinden dolayı veriminin arttığı servis giderlerinin ise azaltıldığını belirterek otobüs yaşamı boyunca oluşacak tüm giderlerinde de ciddi azalma olacağını vurguladılar. www.tasimacilar.com 09.07.2012/14:54