ZF'de donanım değişikliği

ZF'de donanım değişikliği

ZF Aftermarket ve mühendislik şirketi in-tech, şehirlerdeki sera gazı emisyonlarını belirgin ölçüde düşürmek için stratejik bir iş birliğine başlıyor.

Ortaklığın merkezinde geleneksel tahrikli toplu taşıma otobüsleri donanımının, çevre dostu elektro tahrike dönüştürülmesi yer almaktadır. Münihli proje geliştirme uzmanı in-tech, e-troFit ile şimdiye kadarki dizel ünitelerinden akıllı ve sürdürülebilir alternatife verimli geçişi sağlayan yenilikçi bir köprü teknolojisi geliştirdi. ZF Aftermarket bunun için sistem tedarikçisi olarak gerekli araç bileşenlerini kontrol etmekte ve aynı zamanda dünya çapındaki sevis ağına erişimi sunmaktadır.
ZF Aftermarket İş Birimi Direktörü Helmut Ernst'e göre e-troFit çok doğru bir zamanda geliyor ve tam elektrikli araç devrine girerken en iyi çözümü teşkil ediyor: "Piyasalar ancak 2025 yılında gerekli kapasitede elektrikli aracı seri olarak üretebilecektir. İstenen çevre koruma hedeflerine ulaşabilmek amacıyla şehirlerin toplu taşıma trafiğinin elektrikleştirilmesini desteklemek için, geleneksel ticari araçların elektrikli tahrik ekipmanlarıyla donatılması mükemmel bir fırsat sunmaktadır.“ Elektro mobiliteye girişin, özellikle de toplu taşımada, ne kadar önemli olduğunu çok sayıda araştırma göstermiştir. Örneğin dokuz Avrupa çevre örgütünün birleşiminden oluşan "Clean Air" konsorsiyumu, şehirlerde emisyon kirliğinini büyük kısmının dizel motorlu toplu taşıma araçlarından kaynaklandığını tespit etti. Proje grubuna göre otobüsler, araç hacminin sadece yüzde ikisini oluştururken, dışarı atılan zararlı maddelerin yaklaşık yüzde 30'una neden olmaktadırlar.
 
zf-aftermarket.jpg
 
CeTrax ve AxTrax AVE: kolay kurulum
 
Geniş ürün ve hizmet portföyü sayesinde ZF, ticari araçların elektrikleştirilmesini hızlandırmakta ve sınırlı menzile sahip belediye araçları için emisyonsuz tahrik çözümlerinin geliştirilmesinde öncü bir rol oynamaktadır. Belediye otobüsleri için özel olarak geliştirilmiş elektrikli merkezi tahrik CeTrax ve ayrıca elektro portal aks AxTrax AVE ile ZF, yerel emisyonsuz şehiriçi trafiğine yönelik gelişimi hızlandırmak için ideal çözümleri sunmaktadır. “Bahsedilen donanım değişikliği deleneksel otobüs modellerinde son derece kolay: CeTrax doğrudan mevcut araç platformuna uygulanabilir, bunun için şaside, akslarda veya diferansiyelde büyük değişikliklere gerek yoktur.“ diye ifade ediyor Helmut Ernst. 300 kilowatt azami güç ile 4.500 nm azami tork ile CeTrax, performans konusunda geleneksel bir üniteden geri kalmamaktadır. Burada otobüs, tahrik torku kesintileri yaşanmadan yumuşak bir şekilde harekete geçer – ve bu yolcular için son derece konforludur. Ayrıca şaside hissedilir ölçüde daha az titreşim ve geleneksel motorlar ile karşılaştırıldığında daha sessiz bir işletim ile yolcular için konfor artmaktadır. CeTrax, doğrudan tahrik aksları ve geleneksel alçak tabanlı akslarla kombine edilebilir ve böylelikle hem Low-Entry otobüslerini hem de tüm ebatlardaki alçak tabanlı otobüsleri karşılar. Tüm tahrik aksamının sistematik olarak dikkate alınması ve e-motorun yenilikçi yerleşimi ile ZF'nin merkezi tahriki, diğer çözümlere göre büyük ağırlık avantajları, yüksek performans ve mükemmel bir verim sağlamaktadır. Yüzde 25'lik tırmanma kabiliyeti sayesinde zorlayıcı kentsel topografyalar da yeni e-tahrik için sorun olmaktan çıkmaktadır.
zf-sanziman-001.jpg
 
AxTrax AVE elektro portal aks belediye otobüslerinin çok farklı tahrik türleri için uygundur: ister hibrit, yakıt hücreli veya tam elektrikli olsun, ister üst elektrik hattından beslensin. Artan fren enerjisi kullanımı veya – hibrit tahriklerle bağlantılı olarak – daha küçük yanmalı motorların kullanımı, geleneksel konseptlere göre yakıt tüketiminin ve zararlı madde emisyonlarının belirgin ölçüde düşürülmesini sağlamaktadır. Bu, ekonomikliği ve kullanılabilirliği büyük ölçüde arttırmaktadır. Tahrik, tekerlek başına kompakt, yüksek turlu ve sıvı soğutmalı bir asenkron motor aracılığıyla gerçekleşmektedir, bu şekilde entegre motorlar dahil aks ağırlığı düşük kalmaktadır. Azami motor gücü 250 kilowatt ve azami tork 22.000 nm’dir. Ayrı bir motor ve kardan mili gerekli olmadığı için, kapladığı alan ve toplam araç ağırlığı azalmaktadır. Bu şekilde kazanılan yer daha güçlü bir akünün takılmasına veya daha fazla yolcu taşımak için araç iç mekanının optimize edilmesine imkan vermektedir. AxTrax AVE kullanımı özel tekerlek bileşenleri gerektirmemektedir. Bu şekilde geleneksel otobüslerde kullanılan lastik/jant kombinasyonları da, standart diskli frenler gibi kullanılabilir. Frenler, standart akslarda olduğu gibi, aynı pozisyonda bakımı kolay olacak şekilde takılır.
 
Helmut Ernst: "in-tech ile birlikte donanım değişikliği için bir One-Stop-Shop çözümü sunuyoruz: ZF bunun için CeTrax ve AxTrax AVE ile uygun ürünleri sağlamakla kalmıyor,bunun dışında gerekli uzmanlık bilgisini, servis kapasiteleri ile birlikte sunuyoruz ve in-tech ve müşterilerimiz için ticari ve servis ortağı olarak görev yapıyoruz.“
 
zf-saupolo.jpg
 
Uzun bekleme yerine hızlı donanım değişikliği
 
in-tech Akıllı mobilite iş birimi yöneticisi Andreas Hager. "Elektrikle çalışan otobüsleri yeni satın alımı, birçok belediye için uzun bekleme süreleri ve yüksek satın alma maliyetleri ile bağlantılıdır. Yakın zamanda 'Alman mobilite ödülünü' alan e-troFit bu nedenle hızlı gerçekleştirilebilir, ideal alternatiftir“, diye açıklıyor, Bileşenlerin mevcut olması ön koşulu ile donanım değişikliği sadece 4 hafta sürmektedir, tam elektrikli yeni bir otobüs için ulaştırma kuruluşları şu anda en az 16 - 18 ay teslimat süresi planlamalıdır. Ayrıca donanım değişikliği yeni satın almaya göre, otobüs başına neredeyse yüzde 50 daha uygun maliyetlidir. "On yıllık çalışma süresinde e-otobüs 100.000 Euro yakıt tasarrufu sağlamaktadır", diye tamamlıyor Andreas Hager, "yani müşteri için avantajları açıkça ortada". Ve müşteri potansiyeli yüksek: Euro 6 emisyon standardına uygun olmayan tüm ticari araçlarda donanım değişikliği yapılmalıdır. Şu anda büyük üreticilerin solo ve körüklü otobüslerine odaklanılmış durumda. Proje öncelikli olarak Alman, ikinci adımda ise Avrupa piyasasında devreye girecek
 
ZF Aftermarket mobilitenin geleceğini birlikte tasarlıyor
 
e-troFit, ZF Aftermarket'in şimdiden geleceğin mobilitesini nasıl şekillendirdiğini gösteren birçok örnekten sadece biri. Yenilikçi teknolojiler ve özel servis konseptleri ile ZF Friedrichshafen AG Aftermarket birimi sektörün öncülerinden biri. Tüm ürün ve hizmet portföyü 11 - 15 Eylül 2018 tarihleri arasında Frankfurt'ta gerçekleştirilecek olan Automechanika fuarında (Hol 3, Stand A91) sergilenecektir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.