ZF’nin midibüs süspansiyonu pazarın gözdesi oldu

ZF’nin midibüs süspansiyonu pazarın gözdesi oldu

ZF’nin midibüsler için ürettiği bağımsız ön süspansiyonu olan RL 55 EC midibüs segmentinde ciddi başarılara imza atıyor.

Birçok midibüs üreticisinin güvenini kazanan ZF’nin bağımsız ön süspansiyonu Türkiye’de Temsa ve Güleryüz tarafından tercih edilirken Polonya’da ise Solaris ve Autosan tarafından tüm Avrupa’da kullanılıyor. ZF’nin bağımsız ön süspansiyonu olan RL 55 EC; hem klasik yüksek tabanlı araçlarda hem de ön tarafı alçak tabanlı olan araçlarda kullanılabileceği açıklandı. Ayrıca RL 55 EC aks klasik akslara göre daha hafif olduğundan kullanıcısına yakıt tasarrufu da sağlıyor.


“RL 55 EC ile beklentilere cevap verdik”
ZF’nin Passau Tesisleri’nde Ticari Araç Aks Sistemleri Bölüm Yönetici olarak görev yapan Andreas Moser, yeni RL 55 EC aks için şöyle konuştu: “Midibüslerde; teknoloji, kullanım, güvenlik ve konfor konularında RL 55 EC aks artan beklentileri karşılamak için yeni bir aks sistemi gerekiyordu ve RL 55 EC ile biz bu beklentiyi karşıladık.” Binek otomobil sektöründe kullanılan bağımsız ön süspansiyonun artık toplu taşımada da kullanıldığını ifade eden ZF Türk Satış Müdürü Atilla Hassas, Türkiye’deki midibüs üreticilerinden Temsa ve Güleryüz’ün dünyada bu sistemi kullanan ilk üreticileri olduğunu da vurguladı. ZF’nin midibüsler için ürettiği bu bağımsız ön süspansiyon tüm modellerinde olduğu gibi çift salıncaklı yapı tarzında üretildiği için zorlamanın olmadığı ve yükün tamamının şasiye iletildiği ifade edildi. Bağımsız bir süspansiyon olması sebebi ile yük dağılımına en iyi şekilde tepki vermesinden dolayı direksiyon hassasiyetinin en iyi seviyede olduğu da ifade edildi. www.tasimacilar.com 07.07.2012/15:43>