PSA Grubu çevre koruma performansı nedeniyle ödüllendirildi

ECOBEST 2012 ödülü, araçlarının çevre performansını iyileştirmeye yönelik geniş bir teknoloji yelpazesini satışa sunması nedeniyle PSA Grubu’na verildi.

Ecobest Ödülü, Orta ve Doğu Avrupa’daki 15 ülkeden gelen otomobil gazetecilerinden oluşan bir jüri tarafından Yunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Kostís Hadjidákis’in de katılımıyla, Grubun Motor ve Şasi Direktörü Christian Chapelle’e verildi.

Grubun her yıl ticarileştirdiği araçların CO2 emisyonlarının azaltılması konusunda, her kullanım için “temiz” bir araç sunmak amacıyla, önemli yatırımlar yaptığının altı çizilirken, araçların hafifleştirilmesi ve aerodinamik yapıları ile ilgili çalışmalara ilaveten motor ve çekiş ünitelerine ilişkin yapılan geliştirmelerin Grup araçlarının 122,5 gram CO2/km ortalama emisyon sergilemesine ve Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen 2015 hedefine daha 2011’den itibaren ulaşılmasına olanak verdiği belirtildi.

Grup içten yanmalı motorlardan yüzde 100 elektrikliye kadar geniş bir teknoloji gamını satışa sunuyor.

PSA Grubun aynı zamanda ürünlerinin tamamında araç durduğunda motoru stop etmeye ve yakıt tüketimini ve bu şekilde CO2 emisyonlarını yüzde 15’e kadar azaltmaya yarayan mikro hibrit e-HDi teknolojisini yaygınlaştırdığı belirtildi.
Grup 2012 yılında Peugeot 508, 508 RXH, 3008’lerde ve Citroën DS5’lerde satışa sunulan dünyanın ilk dizel hibrit’i "HYbrid4" teknolojisini başlatmıştı. Bu lansmanlardan sadece bir yıldan daha kısa bir süre sonra Grup yüzde 14 pazar payı ile hibrit araçlarda şimdiden Avrupa’nın 2. en büyük üreticisi konumuna geldiğini duyurdu.

Grup, 2012’de satılan 6 bin 500’den fazla Peugeot iOn ve Citroën C-Zero ile Fransa’da elektrikli araç pazarının lideri olduğunu ve Avrupa pazarının ikinci sırasına yerleştiğini belirtti. Araç arzının, 2013 yılında elektrik motorlu hafif ticari modellerle zenginleşeceği bilgisi de verildi.

Grup mühendislerinin aynı zamanda araçların çevre performansının daha da artırılmasını sağlayacak çığır açan yeni inovasyonlarla ilgili araştırmalarına da devam ettiği belirtilirken, PSA Grubu devrim niteliğinde birçok teknolojiyi dünya prömiyerinde tanıttı:

Grubun tanıttığı teknolojiler şöyle;

Benzin ve sıkıştırılmış havayı birleştiren yenilikçi tam hibrit çözüm Hybrid Air. Bu teknoloji, 100 kilometrede 2 litre tüketen otomobillere doğru kilit bir aşamayı oluşturuyor.

2013’ten itibaren Euro VI dizel gamında genelleştirilecek olan, dizel motorların azot oksit emisyonlarının işlenmesini ve böylece yakıt tüketimlerinin azaltılmasını sağlayacak olan SCR veya « Selective Catalytic Reduction » teknolojisi.

ECOBEST ödülü nedir?

Otomobil sektöründeki en önemli yeni çevre teknolojisini ödüllendiren ECOBEST ödülü, AUTOBEST jüri üyeleri tarafından veriliyor. AUTOBEST Jürisi; Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan, Makedonya Yugoslavya Cumhuriyeti, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye ve Ukrayna olmak üzere on beş ülkeden gelen on beş gazeteciden oluşuyor. Her jüri üyesi ülkesinin tanınmış ve saygın bir otomobil gazetecisidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomobil Haberleri

Toyota’nın Gelişmiş Mobilite Araçları Paris 2024 İçin Yerini Almaya Başladı
Yüce Auto - Skoda’nın Satış Başarısı Global Ödül Getirdi
Yeni Jeep Wrangler 2024’ün En İyi SUV’u Unvanını Aldı
40 Yıllık Bir ikon: SEAT Ibiza 40. Yaşına Girdi
Lexus Avrupa’da En Hızlı Büyüyen Markalardan Biri Oldu