Hamza Öztürk, Belediye’nin Memurluğunu Yapmaktan Vazgeçsin!

İstanbul Servisçiler Derneği (İSDER) Başkanı Murat Erdoğan, Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk’ün son günlerde yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

UKOME’nin öğrenci servis taşımacılığında fiyat tarifesini açıkladığı dönemde sıkça tartışılan servis ücretleri konusu sektörde tartışılmaya devam ediyor. İSDER Başkanı Murat Erdoğan, İSAROD Başkanı Hamza Öztürk’ün ‘bizim tarifemiz uygulanıyor’ sözlerini eleştirdi. Erdoğan; '06 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de fiyatların esnaf odası tarafından belirlendiği açık bir şekilde ifade edilirken, İSAROD Başkanı Hamza Öztürk’ün, aynı ayda UKOME’nin masasına oturduğunu ve belediye yetkililerine ‘bize ne oranda zam vereceksiniz’ diye UKOME’ye sorduğunu hatırlattı.

‘Oda Başkanı edilgen davrandı’

Servis esnafının bunu unutmadığını belirten Erdoğan; 'Gerçekleşen bu toplantıda oda olarak Resmi Gazete’yi kendine referans alarak bir açıklama yapsalardı, her şey çok daha değişik olacaktı’ diyerek Öztürk’ü eleştirdi. Öztürk’ün bu süreçte etken davranarak servis sektörü adına bir şeyleri değiştirmek yerine belediyenin masasına oturup, talep eden kurum ve temsilci durumuna düşerek, edilgen davrandığını belirtti.

‘UKOME açıklamasından sonra İSAROD geri adım attı’

Yaşanan süreci detaylı bir şekilde değerlendiren Erdoğan şunları aktardı; 'Arkasından bir uyuşmazlık daha oldu. Yüzde 4 ve yüzde 10 açıklamaları oldu. Yapılan zam oranlarını UKOME yüzde 4 olarak açıkladı. İSAROD yüzde 10 olarak açıkladı. UKOME, son olarak ‘benim fiyatım budur, aksi hareket edeni cezalandırırım’ dediğini hatırlatan Erdoğan, İSAROD’un geri adım attığını ifade etti. Hamza Öztürk’ün ‘Kaotik bir durum yok. Biz kendi fiyatımızı uyguluyoruz’ ifadelerine atıfta bulunan Erdoğan; 'Hamza Öztürk, her ne kadar İSAROD’un fiyatları uygulanıyor dese de, böyle bir durumda yok, okul da yok. Varsa, buyursun açıklasınlar, onlar nasıl yaptılarsa biz de yapalım. Hatta üyelerimizi yönlendirelim’ dedi.


‘UKOME’nin yol belgesi alım sistemi çöktü’

Belediyenin yol belgesi işlemlerinde bekleme ve muamele ücretlerini ortadan kaldırmak adına devreye soktuğu ve teknolojik devrim olarak nitelendirdiği yeni sistemi de yerden yere vuran Erdoğan, 'Yol belgesi alımında sıkıntı yok' diyen Hamza Öztürk’ e ateş püskürdü; 'Hamza Öztürk çok ileri görüşlü biri olduğu için her şeyi net görüyor. Bizim gibi bulanık görmüyor' dedi. İstanbul’da iki yakada da UKOME’nin olduğunu hatırlatan Erdoğan, yaşananları yerinde incelemesi için Öztürk’ü UKOME kapılarına davet etti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; 'Servis esnafı birçok arkadaşımız zaten bilgisayar kullanmasını bilmiyor. Her iki UKOME’nin etrafında da muameleciler var. Bekleme olmayacak, muameleciye para verilmeyecek denilen sistemde bankaya yatırdıkları paranın dışında yine muamelecilere 30-40 TL para ödemek zorunda kalıyorlar. Bunu UKOME memur sayısını çoğaltarak yapabilirdi ama işi yazılıma dökerek yaptı. Fakat sistem çöktü, yoğunluktan kaynaklı işlemler yapılamıyor. Sistem denenmemiş bir sistem, birden yüklenilince tamamen çöktü. Ben iddia ediyorum ki, Kasım ayında okul taşıtlarının yüzde 20’si bu belgeyi ancak alabilmişlerdir. Tüm giden evraklar geri dönüyor’ dedi.

‘Sıkıntıları yok sayarak, açıklama yapıyor’

Hamza Öztürk’ün ‘ sistemde sorun yok. Biz İstanbul’da 2300 tane yol belgesi aldık’ ifadelerini değerlendiren Erdoğan; 'İstanbul’da senin 14.000 üyen vardı, diğerlerine neden alamadın diye sormazlar mı sana' diyerek tepki gösterdi. Erdoğan şunları aktardı; 'Yolda insanları durdurup, sorsunlar kimin yol belgesi var, kimin yok. Sayılar belli, yol belgeleri ile ilgili çok büyük bir sorun var. Hamza Öztürk, belediyenin memuru gibi davranmaktan vazgeçsin. Haddi olmadan bu kadar insanın sıkıntısını yok sayarak, farklı beyanatlarda bulunuyor’ dedi.


‘Öztürk’ün açıklamaları birbirini tutmuyor’

Hamza Öztürk’ün açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Erdoğan; 'Geçen kendisinin sektör gazetelerinin birinde iki farklı açıklamasını gördüm. Hamza Öztürk, ‘Biz daha evvel olduğu gibi her türlü eyleme destek veririz. Her türlü şeyi yaparız’ diyor. Yine aynı haberin içinde ‘İTO’nun plaka tahdidine karşı değiliz açıklamasını kastederek, 'rol yapıyorlar’ şeklinde açıklama yapıyor. Bir taraftan destek istediği kurumu, diğer taraftan köstekliyor. Hamza Öztürk’ün, çelişkili açıklamalar yaptığına dikkat çeken Erdoğan; 'ya Hamza Öztürk’ün sorunları var, ya kurum içinde çatışmaları var. Ya da sektörle ilgili başka hesapları var. Hamza Öztürk’ün bir dediği diğer dediğini tutmuyor’ dedi.

‘Hamza Öztürk, istifa etsin!’

Erdoğan yine Öztürk’ün açıklamaları üzerinden; 'Öztürk, İSDER ve ULAŞ İŞ’le görüşmelerinin olduğunu söylüyor doğru görüşmelerimiz oldu ama 2011 yılında bu kararlar hayata geçmedi. 2013’te neden çark ettiniz’ dedi. Erdoğan geçmiş yılları da hatırlatarak; 'Toplantımızı darmadağın etmeye çalıştılar. Elimizden mikrofonu alıp, ağza alınmayacak sözler söylediler. Ben daha önce Hamza Öztürk’ün istifasını talep etmiştim. Bir kez daha sizin aracılığınızla istifasını talep ediyorum. Kendi yönetimi, servis sektörü, basın yayın kuruluşları, dernek ve sendikayla barışık olmayan bir yönetici var karşımızda’ dedi.

‘Elindeki sihirli değneği hep belediyeden yana kullandı’

Hamza Öztürk’ün esnaf odasının gücünü kullanarak üyelerine sabah kahvaltıları, akşam yemekleri ve pikniklerle işi geçiştirme derdinde olduğunu belirten Erdoğan; 'sorunlar geçiştirilmeye çalışılırken, esnaf da farkına varmıyor. Anlayanlar var ama çoğunluk hala rüyada… Hala Hamza Öztürk’ün elinde sihirli bir değnek olduğunu zannediyorlar. Gerçi var öyle bir sihirli değnek ama Hamza Öztürk o sihirli değneği hiçbir zaman servisçiler için kullanmadı, hep belediyeden yana kullandı’ diyerek tepki gösterdi.


‘Basın açıklaması sonra hadi evinize gidin’

İSAROD’un Kazlıçeşme’de mitingin-eylem adı altında bir organizasyon yaptıklarını hatırlatan Erdoğan; 'En nihayetinde yaptıkları bir basın açıklamasıydı. Ama abartarak yaptılar. Buna da eylem dediler. Eylem nedir? Eylem bir hak arama mücadelesidir. Eylem, eline mikrofonu alıp, konuşma yeri değildir. Ama sen insanları eylem yapacağım diye oraya toplayacaksın, sadece bir basın açıklaması yapacaksın ve hadi evinize diyeceksin. Böyle bir şeyi kimse kabul etmez ve servisçiler çok öfkeli bu konuda… O kadar insan oraya gitti, mazot yaktı, ne oldu? Sadece açıklama… Sen zaten oda başkanı olarak her yerde ve herkese zaten açıklama yapıyorsun’ dedi.

‘Hamza Öztürk, seçim derdinde!’

Hamza Öztürk’ün, ‘çelişkili’ olarak nitelendirdiği açıklamalarına ilişkin olarak Erdoğan şunları aktardı; 'Son 3 aylık dönemde Hamza Öztürk, ilk açıklaması ile Ticaret Odası’na yanaşıp, Ticaret Odası’na yaptığı hatalardan dolayı kendi üyeleri ile oy sıkıntısı yaşamak istemiyor. Aynı açıklamadan sonra kalkıp bunlar rol yapıyor demesi ise, kendi psikolojisini ortaya koyuyor’ dedi.

‘Hamza Öztürk, çok eleştiri alıyor’

İSDER ve ULAŞ İŞ sendikası olarak, yapılan ve yapılmayan her şeyi açık ve net söyledik diyen Erdoğan; 'İSAROD yönetiminde yapılmayan şeyler ağırlıktaydı. Bizim Soğanlık ve Göztepe eylemlerinin bir tanesini yapamadı. Üyelerinden ve yöneticilerinden eleştiriler aldı. Yönetici olmak zor bir iş, herkesi idare etmek zor bir iş değil’ dedi.

‘Seçimlerde umarım hayırlı bir kişi seçilir’

Tüm bir dönem boyunca gerçekten bir şey yapmamış olan Öztürk seçimin gelip çattığını görmüştür diyen Erdoğan; 'Hamza Öztürk, ne yapacak, oradan buradan medet umacak. Ben bu noktadan sonra inşallah diyorum, seçilen kişi kendisi de olabilir. İnşallah hayırlı bir kişi olur. Hayırlı işlere imza atar. Fakat bu zihniyetle ben bu kişinin hayırlı işlere imza atacağını sanmıyorum. Olayların daha büyük çapta daha büyük sıkıntılar yaratacağını düşünüyorum’ dedi. Erdoğan konuşmasında esnaf odası delegelerine de bazı hatırlatmalarda bulundu; 'Servis esnafı arkadaşlarımın oyunu kullanırken, aday kişileri değerlendirirken odanın geçmişine dönüp, ilk odaya adım attığı günden bu yana nelerin değiştiğini ya da nelerin değişmediğini şöyle bir düşünmesini istiyorum’ dedi.

‘Umarım, aynı hataları tekrarlamaz’

Üyelerin tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlatan Erdoğan; 'Bu seçimlerde servis esnafının karşına gerçekten sektöre emeği geçmiş birisi dikildiğinde ben Hamza Öztürk’ün bu seçimleri alabileceğini pek düşünmüyorum. Fakat olur da Hamza Öztürk her şeye rağmen bu sene ki seçimleri alırsa umuyorum ki, aynı hataları tekrarlamaz. Eski hatalarını tekrarlayacak bir başkan görmek istemiyoruz. Yeni dönemde yeni yönetimin, yeni işler yapmasını temenni ediyorum’ dedi.

‘Türk milleti kendine yapılan hainliği unutmaz’

Hamza Öztürk’ün A firması şunu yapmış, B firması bunu demiş şeklinde söylemlerini eleştiren Erdoğan; 'Sen başkansın, senin esnafına A ya da B firması zarar vermişse, odanın avukatları vasıtası ile mahkemeye verirsin, diğer firmalara da emsal olarak gösterirsin. Kimsenin adını ağzına alıp iyi ya da kötü reklam yapmana gerek yok’ dedi. Esnaf hayrına bir şey yapmadığı için son bir yıldır plakayı ağzından düşürmediğini iddia ettiği Öztürk için, Erdoğan; '2013’te imza kampanyası başlattılar. Bu içerikteki beyanları basında da yer aldı. Sormazlar mı bu insana şimdiye kadar ne yaptın sen diye? Bu kadar düşmanlıklar yapıp, düşman kazanmaktan başka ne yaptın' şeklindeki sorusunu Erdoğan yine kendisi cevapladı; ‘Sorarlar, Türk milleti bunu genel seçimlerde de görüyoruz, zaman zaman yerel seçimlerde de görüyoruz. Her ne kadar bazıları aptal yerine koysa da çok akıllı bir millettir. Kendine yapılan hiçbir hainliği ve düşmanlığı unutmaz’ dedi.

‘Hepimiz bu sektörün bir parçasıyız’

Hamza Öztürk’ü bu zihniyetle o koltukta görmek istemediğini belirten Erdoğan; 'seçilirse de inşallah eski hatalarını yapmaz gerçekten sektöre birlik havası verirse tüm sektör için daha olumlu olacaktır. Bir de bu neden ve nasıl bu kadar zor olsun ki, Ticaret Odası, sendika ve dernekle çalışabilirim demek neden bu kadar zor olsun ki? Hamza Öztürk’ün sektör bileşenleri ile çelişmesinin sektöre zarar verdiğinin altını çizen Erdoğan; 'Bizlerle kendisinin zıtlaşmasının bir manası yok, sonuçta biz hepimiz bu sektörün bir parçasıyız. Kendisini takip eden bir koskocaman bir sektör var arkasında ve sektöründe birçok sorunu var. Sen o ikiliği yaratırsan, belediye de bakar sahaya, ortada maç yapan iki ayrı takım var. İkiye bölünmüş, takımdan hayır gelmez. Bizim sorunlar karşısında tek takım olarak mücadele etmemiz gerekir’ diyerek sektör için birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.


‘Hamza Öztürk stratejik hatalar yapıyor’

Murat Erdoğan, Hamza Öztürk’ün, açıklamaları üzerinden konuşmasını sürdürerek; 'kendisinin ilkokulda matematik dersi zayıfmış. Açıklamasında Hamza Öztürk diyor ki, bir firma bir araçtan yılda en az komisyon olarak 50.000 TL para alıyor. 50.000 TL 12 aya bölündüğünde 4.166 lira para yapar. Firmanın, bir araçta 10 veya 15 milyar gibi bir fatura kestirmesi gerekir. Böyle bir iş var mı İstanbul’da benim bildiğim kadarıyla yok. Örnekten de anlaşılacağı gibi Hamza Öztürk; kurumsal olarak, kişisel olarak, siyaset olarak, ilişkiler olarak ve matematik olarak hep stratejik hatalar yapıyor’ dedi.

‘Hasat zamanı geldi, ekmediği tarladan ürün bekliyor’

Hamza Öztürk’ün 4 sene boyunca tarlaya bir şey ekmediğini ve tarlanın boş kaldığını belirten Erdoğan; ‘Hamza Öztürk için hasat zamanı geldi, şimdi ekmediği tarladan ürün bekliyor. Böyle bir ürün yok, bu ürünü dikmesi, sulaması ve emek vermesi gerekiyordu Hamza Öztürk’ün, emek vermedi. Servis sektörünün sorunları kahvaltı ile yemekle çözüleceğini düşündü. Ama süreç farklı bir atmosfere gebe, hem oda seçimleri var hem belediye seçimleri var. Oda da belediye de değişirse, çok şey bir anda değişir İstanbul’da… Hamza Öztürk’ün de böylesi bir atmosferde hesabını kitabını iyi yapacağına inanıyorum’ dedi.

‘Biz sektörde ikilik yaşansın istemiyoruz’

Erdoğan; ‘Hamza Öztürk açıklamasında esnafın çıkarları konusunda samimi olan herkesle işbirliği yapmaya hazırız diyor, dikkat edin ‘samimi olan herkesle’… O kadar genel ve gerekçeye açık bir tarif ki, gözünün üstünde kaşın var, samimi değilsin ben seninle işbirliği yapmıyorum. Yaptığın eylemi desteklemiyorum. Bize Sülün Osman benzetmesi mi yapmadı, mesajlarla eylemlerimizin yasal olmadığını mı iddia etmedi. Bizim yapmamız gereken şey, tazminat davası açmaktı’ diyen Erdoğan sektörün bölünmesini istemedikleri için dava açmadıklarını fakat haklarının saklı durduğunu belirtti.

Kurumlarımıza sahip çıkalım

Dernek olarak, herhangi bir üyeyi veya başkan adayını yönlendirme gibi bir fonksiyonlarının olmadığını hatırlatan Erdoğan; 'Biz iyi olan, servis sektörü için iyi işler yapan herkesin, her kurumun önkoşulsuz yanındayız. Sektörün hakkını yiyen, olumsuz örnekler teşkil eden herkesin ve her kurumunda karşısındayız’ dedi. Erdoğan, servis sektörünün kendi sorunlarına sahip çıktığı gibi o sorunların çözümünde kilit konumda olan kurumlarına da sahip çıkması gerektiğini hatırlattı. Röportaj: ALEV ARSLAN 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Özel Haber Haberleri

Turizm Sürücülerine Mercedes-Benz Vito'yu sorduk
Sadece emniyet kemeri takılı olan yolcuya bir şey olmamış !