SHELL ECO-MARATHON’da, TÜRKİYE’den 20 takım yarışacak

Shell’in, gençleri geleceğin enerji alternatifleri ile çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için her yıl düzenlediği Shell Eco-marathon’a bu yıl Türkiye’den 20 katılma hakkı kazandı.

15-19 Mayıs tarihleri arasında Rotterdam’da 30’uncusu düzenlenecek Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılacak ekipler, Hollanda Konsolosluğu’nda yapılan toplantıda bir araya geldi. 

Yüzlerce öğrenci takımının en az enerjiyle en uzun mesafeyi katetmek hedefiyle yarıştığı Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılmaya hak kazanan ekipler İstanbul’da biraraya geldi. Toplantıya, 9 şehirdeki 17 okuldan 20 takım ve yaklaşık 70 öğrenci katıldı.

Shell Türkiye Ülke Müdürü Ahmet Erdem ve Hollanda Başkonsolosluğu, Başkonsolos Yardımcısı Hester Jonkman’ın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, Shell Eco-marathon Avrupa Teknik Müdürü Gilles Vanier’in yarışmanın teknik detaylarını anlattığı sunum ve soru cevap bölümü ile devam etti. 

“Shell Eco-marathon, bizim çok önemsediğimiz bir proje.”

Shell Türkiye Ülke Müdürü Ahmet Erdem konuşmasında, “Shell Eco-marathon, hem artan küresel enerji talebinin getirdiği zorluklara dikkat çekmesi hem de bunlara sürdürülebilir çözümler bulmak için gençleri motive etmesi nedeniyle bizim çok önemsediğimiz bir proje. Türkiye’nin; Fransa, Hollanda ve Almanya ile birlikte katılımın en yoğun olduğu ülkeler arasında yer alması da bizim için bir gurur kaynağı” diye konuştu.

Öğrencilerin 1 litre yakıt veya 1 kWh enerji ile en uzun mesafeyi kat etmek için mücadele edeceği yarışmaya dair bilgilendirme yapan Eco Runner Delft Takımı Kaptanı Alexander Spoelstra da yarışmaya dair deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. 

“Shell Eco-marathon her yıl rekorlara sahne oluyor”

Öğrencilerin tasarlayarak ürettiği araçlarla gerçekleşen Shell Eco-marathon’da takımlar yarışa “Prototip” ve “Şehir Konsepti” adlı iki kategori altında katılıyor.
Her yıl ilginç rekorlara imza atılan yarışlarda geçtiğimiz yıl, prototip benzinli araç kategorisinde Microjoule-La Joliverie takımı, 1 litre yakıtla Edirne – Erzurum arasındaki mesafenin yaklaşık iki katına tekabül eden 2,980 km yol kat ederek birinci olmuştu. 
 


 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yan Sanayi Haberleri

Castrol ile Bosch Car Service anlaşmasını 2027 yılına kadar yeniledi
Seger’den İki Yeni Genel Müdür Ataması
sonuçlarını açıkladı
ASAŞ İhracat Şampiyonları Arasına Girdi
Avustralya'da Geleceğin Kahramanlarına, 100'den Fazla Allison Şanzıman Donanımlı Kamyonla Daha Fazla Kontrol ve Güven Sağlanıyor