Sarp Sınır Kapısında başlayan TIR Kuyruğu Hopa’ya ulaştı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Gürcistan Gümrük sisteminden yaşanan sıkıntı Sarp-Hopa arasında TIR kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Kış koşullarının zorlu geçtiği Sarp sınır kapısında Gümrük sisteminde oluşan arıza nedeniyle geçişlerde sorun yaşayan TIR şoförleri uzun kuyruklar oluşturdu. Hopa’dan Sarp’a kadar uzanan TIR kuyruğu nedeniyle şoförlerin sıkıntılı bekleyişleri devam ediyor.

Artvin Valiliğince yapılan açıklamada sorunun çözümü için girişimlerin devam ettiği belirtilirken Özellikle Gürcistan’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle karayolu ulaşımında Gürcistan Gümrük sisteminden de kaynaklı olarak oluşan arıza nedeniyle geçişlerde sıkıntı yaşandığı söylendi.

Valilik yetkililerinde yapılan açıklamada: “yoğun kar yağışı nedeniyle, karayolu ulaşımında zaman zaman meydana gelen sıkıntılar ve Gürcistan Gümrük sisteminde oluşan arıza nedeniyle TIR giriş - çıkış işlemlerinde aksaklıklar meydana gelmektedir. Bu nedenle Türkiye tarafında TIR kuyrukları oluşmaya başlamıştır. Sorunun giderilebilmesi için Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğu, Gürcistan Devleti Gümrük Müdürlüğü etkilileri ve Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu ile görüşmeler yapılmış ve alınan cevapta belirtilen sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulabilmesi için çalışmaların devam ettiği Valiliğimize iletilmiştir” denildi.

Hayati AKBAŞ / Hopa

www.tasimacilar.com


 


 


 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri

"İBB'nin toplu ulaşıma yaptığı sübvansiyon 10 milyar lira"
Yeni Vapur Hatlarının fiyat tarifesi belli oldu
Geleceğin denizcileri İzdeniz'de yetişiyor
Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu 23 Ekim'de Açılıyor