Mercedes-Benz Türk, sürdürülebilir projelere imza atıyor

2021 yılında 168 patent başvurusu ile Türkiye üçüncüsü olan Mercedes-Benz Türk, en fazla yerli patent başvurusu yapan otomotiv şirketi oldu. Şirket, AR-GE merkezleri ile hem Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor hem de sürdürülebilir projelere imza atıyor.

Aksaray Kamyon Fabrikası ve Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda bulunan AR-GE merkezleri ile Daimler Truck'ın dünyadaki sayılı AR-GE merkezlerine ev sahipliği yapan Mercedes-Benz Türk, AR-GE ve inovasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mercedes-Benz Türk; Kamyon AR-GE ekibi 76, Otobüs AR-GE ekibi de 92 adet olmak üzere 2021 yılında toplam 168 adet patent başvurusunda bulundu. Bu rakamlar doğrultusunda 2021’de Türkiye’nin en çok yerli patent başvurusunda bulunan üçüncü şirketi olan Mercedes-Benz Türk, en fazla patent başvurusu yapan otomotiv şirketi unvanını da elde etti.

Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası bünyesinde faaliyete alınan İstanbul AR-GE Merkezi ile ilk defa 2009 yılında AR-GE Merkezi Belgesi’ni aldı. Bu tarihten itibaren otobüs ve kamyon ürün gruplarında AR-GE çalışmalarına başlayan şirket, 2018 yılında Aksaray’da kurduğu AR-GE Merkezi ile kamyon ürün grubu özelindeki çalışmalarına hız kazandırdı. Mercedes-Benz Türk, 2014-2021 dönemini kapsayan 8 yıllık süreçte toplam 509 adet patent başvurusu gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sektörel Haberleri

Liderliğini Sürdürüyor
Iveco Group’un yeni CEO’su Olof Persson Temmuz 2024’te görevde
Geleceğin Teknisyenlerini Yetiştirecek
Astana’ya Katıldı
DFSK’da Yeni Genel Müdür Çınar Noyan Oldu