Mercedes’in ilk ve tek IT merkezi Türkiye’de kuruldu

Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler, Almanya’dan sonra dünyada ilk kez Türkiye’de 13 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırımla IT çözümleri geliştirme ve uygulama amaçlı bir teknoloji üssü kurdu.

Daimler, küresel bilgi teknolojileri (IT) stratejisi kapsamında Türkiye’deki şirketi Mercedes-Benz Türk A.Ş bünyesinde mevcut IT Bölümünün yanı sıra bir“Küresel IT Hizmetleri Merkezi” oluşturuyor. İstanbul’da yapılması planlanan yeni merkezin tanıtım basın toplantısı Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Micheal Gorritz, SAP ve Sistem Yaygınlaştırma Servis Dağıtım Merkezi Türkiye Bölüm Müdürü Stefan Rosenwald, Mercedes-Benz Türk A.Ş Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Mercedes-Benz Türk Bilgi Teknolojileri Müdürü Gökçe Bezmez ve İnsan Kaynakları Müdürü Salih Ertör’ün katılımıyla Feriye lokantasında gerçekleştirildi.


İstanbul’daki Küresel IT Hizmetleri Merkezine toplamda 13 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapacak olan Daimler, yeni merkezle Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki operasyonlara da hizmet vermeyi amaçlıyor.

Tanıtım toplantısının ilk konuşmacısı olan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulma kararının Türkiye’deki mevcut iyi eğitimli ve yetenekli IT iş gücü göz önünde bulundurularak verildiğini ifade ederek “Yeni Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulmasından ötürü son derece gururluyuz. Türkiye, ana şirketimiz Daimler için önemli ve büyüyen bir pazar konumunda. İleri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesiyle, ülkenin potansiyeline duyduğumuz güveni bir kez daha kanıtladığımıza inanıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

IT Bölümünde 70 uzman istihdam ediliyor

Türk mühendislerinin çabalarıyla küresel Ar-Ge ağında pozisyonlarının güçlendiğini ifade eden Rainer Genes,” Mercedes Benz Türk IT bölümü bilgi teknolojilerinde deneyimli uzmanlara sahiptir ve küresel ağında bir parçasıdır. SAP uygulamalarını Avrupa otobüs uygulamaları için 7/24 desteklemektedir. Süreç ve iş desteği konusunda da Türkiye’deki IT bölümü oldukça aktiftir. Mevcut IT bölümünde 70 IT uzmanı, bilgi teknolojisi uzmanı istihdam ediliyor. Eylül ayında planlama süreçlerinin daha etkin yönetilmesini sağlayan“Bütçe ve Planlama çözümü SAP BPC”(Business Process Consolidation) ile SAP Kalite Ödülleri’nde Altın Ödül’e layık görüldü” dedi.


“İstihdam sayısı 200 kişiyi bulacak”

İstanbul’daki Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin Türkiye’de bilgi teknolojileri alanında yapılan en kapsamlı yatırımlar arasında yer aldığını söyleyen Rainer Genes, yetişmiş IT uzmanlarının istihdam edileceği merkezin aynı zamanda yetişmiş IT uzmanlarının yurt dışına gitmektense Türkiye’de kalması açısından da önemli olduğunu belirterek merkezde görev yapacak Türk mühendislerin iki yıl içinde 200 adedi bulacağını sözlerine ekledi.

“Türkiye’deki merkez, Daimler’in küresel IT ağı içerisinde SAP lojistik sistemleri geliştirecek ilk ve tek merkez olacak” diyen Rainer Genes, İstanbul’da kurulan küresel IT merkezi SAP sistemlerinin Türkiye merkezli olarak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika(EMEA) bölgelerinde de uygulayıcı rol üstleneceğini söyledi.

Türkiye küresel öncü, sırada Hindistan ve ABD var

Daimler’in yeni Küresel IT Hizmetleri Merkezi geliştirme çalışmalarında Türkiye, küresel IT ağının öncüsü konumunda bulunuyor. Türkiye’deki merkezin ardından Hindistan ve ABD’de de IT hizmet lokasyonları kurulacağını belirten Rainer Genes, dünya üzerinde SAP hizmet sunumlarının bu bölgelerdeki IT merkezleri tarafından uygulanacağını, bu sadece tüm IT uygulamalarının etkili, hızlı bir şekilde üst düzey güvenlik çerçevesinde sunulacağını ifade ederek “Daimler’in IT bölümü, bu merkezlerde çalışanlarının yeteneklerinin geliştirilmesine öncelik verirken tesislerini de büyütmeyi hedefliyor” dedi.

Daimler AG’nin Türkiye’yi seçme nedeni?

Mercedes-Benz Türk’teki IT alanındaki uzmanlık bilgilerinin Daimler AG’ye uluslararası destek olarak aktardıklarını söyleyen Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı(CIO) Dr. Michael Gorriz, "Bu doğrultuda belli konulardaki teknik bilgi ve uzmanlığımızı daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. İleride, şirketimiz dışındaki paydaşlar süreçlerimize daha az dahil olacak, Türkiye’de kurduğumuz küresel IT hizmet merkezleri sayesinde çok daha güçlü ve global bir IT yapısına sahip olacağız” diyerek belli noktalara dikkat çekti.

Türkiye’yi seçme nedenini ise Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı(CIO) Dr. Michael Gorriz, şu sözlerle açıklıyor: “İstanbul dediğimizde hem zaman anlamında, hem kültür anlamında iki kıra arasında bir köprü üzerinde duruyoruz. Türkiye’de son derece iyi eğitimli bir iş gücü kitlesi var. Otomotiv sektörü son derece gelişmiş vaziyette bu da SAP açısından son derece iyi bir avantaj. Aynı zamanda IT(Bilgi Teknoloji) Türkiye’de son derece büyüyen bir sektör. En hızlı büyüyen 500 IT şirketinin 24 tanesi Türkiye’de. Dolayısıyla Türkiye’ye gelmemiz için çok çeşitli sebepler var.”


 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sektörel Haberleri

Liderliğini Sürdürüyor
Iveco Group’un yeni CEO’su Olof Persson Temmuz 2024’te görevde
Geleceğin Teknisyenlerini Yetiştirecek
Astana’ya Katıldı
DFSK’da Yeni Genel Müdür Çınar Noyan Oldu