Schmitz Cargobull, Romanya’nın Oradea kentinde kurduğu yeni montaj tesisini devreye alarak üretim ağını genişletti. Ocak 2026 itibarıyla S.CS kayar perdeli semi-treylerlerin montajına başlayan tesiste, S.KI damper semi-treylerlerin üretiminin ise 2026 baharında başlaması planlanıyor. Romanya’daki tesis; Almanya, Litvanya, İspanya, Birleşik Krallık ve Türkiye’de bulunan üretim tesisleriyle birlikte şirketin uluslararası üretim ağının bir parçasını oluşturuyor.
Orta Avrupa’da stratejik güçlenme
Schmitz Cargobull AG CEO’su Andreas Schmitz, yeni tesisin şirketin uluslararası üretim ağını stratejik açıdan güçlendirdiğini belirterek, Orta Avrupa’daki taşımacılık şirketleriyle daha yakın çalışmayı hedeflediklerini söyledi. Schmitz, müşterilerine yüksek kaliteli araçlar, kısa teslimat süreleri, güçlü yedek parça tedarik ağı ve finansman çözümleri sunduklarını belirterek; akıllı treyler telematik çözümleri ve ikinci el araç satışını da kapsayan geniş bir hizmet portföyüyle taşımacılık sektörüne değer yaratmaya devam ettiklerini ifade etti.
Avrupa’da güçlü pazar payı
Avrupa’da yüzde 25 pazar payına sahip olan Schmitz Cargobull, semi-treyler üreticileri arasında önde gelen şirketler arasında yer alıyor. Şirket; S.CS kayar perdeli, S.KO COOL frigorifik, S.KI damper ve S.BO kapalı kutu semi-treyler segmentlerinde pazar lideri konumunda bulunuyor. Şirket ayrıca yüzde 31 pazar payıyla Orta Avrupa pazarında güçlü bir konuma sahip. Romanya’da ise kayar perdeli, frigorifik ve damper semi-treyler segmentlerinde pazar liderliği konumunu sürdürüyor. Schmitz Cargobull, Romanya’daki iştiraki Schmitz Cargobull Romania aracılığıyla bugüne kadar 50 binden fazla treyler teslimatı gerçekleştirdi.
3,5 milyon Euro yatırım
Yeni montaj tesisi için yaklaşık 3,5 milyon Euro yatırım yapıldı. 45 bin metrekare açık alan ve 6 bin metrekare üretim alanına sahip tesiste tek vardiya ile haftada 80 adede kadar araç üretilebiliyor. Tesiste 25 nitelikli uzman görev yaparken, verimli üretim süreçleri ve entegre çözümlerle müşteriler ve iş ortaklarına destek sağlanıyor. Şirket, Romanya’daki üretim tesisinin önümüzdeki yıllarda daha da genişletilmesini planlıyor.