İngiltere'de tır şoförleri teşvik ve zamlarla tartıştı

İngiltere'de tır şoförleri teşvik ve zamlarla tartıştı

Brexit ve Covid-19 pandemisinin ardından göçmenlik kısıtlamalarıyla daha da kötüleşen, İngiltere'de ki kamyon şoförü sıkıntısı, İngiliz kamyonculuğu için ciddi sorunlar yaratmaya devam ediyor

Brexit ve Covid-19 pandemisinin ardından göçmenlik kısıtlamalarıyla daha da kötüleşen, İngiltere'de ki kamyon şoförü sıkıntısı, İngiliz kamyonculuğu için ciddi sorunlar yaratmaya devam ediyor 

Tedarik zincirinde aksamalara sebep olan bu sorun, günlük hayata da sıçradı . Süpermarket zincirleri ürün tedarik etmekte zorlanıyor.

Temmuz 2021'in sonunda, Tesco perakende zinciri, 30 Eylül'e kadar işe alınacak sürücüler için bin pound (1175 Euro) ikramiye duyurdu ; bu girişim, Arla (süt üreticisi) ve Marsk Spencer gibi diğer markalar tarafından da takip edildi. 

İngiltereli diğer bir büyük perakende zinciri olan Aldi, çalışan sürücülerinin ücretlerini artırdı. 

Uluslararası Fransız şirket Veolia, geçen yıl sürücü sıkıntısında %40'lık bir artış kaydetti ve bu nedenle kadınlar arasında bir işe alım kampanyası başlattı.

Bazı kamu kurumları yeni sürücülere teşvikler sunuyor. Ancak RHA Nakliyeciler Derneği bu girişimlerin uzun vadede bir çözüm olmadığını düşünüyor.

Aynı zamanda, RHA Nakliyeciler Derneği Başkanı Richard Burnett, Sky News ile yaptığı bir röportajda, İngiliz sürücülerin uzun süredir karayolu taşımacılığında yaşanan düşme nedeniyle düşük ücret aldıklarını ve bunun, onların sıkıntısının nedenlerinden biri olduğunu itiraf etti

Temmuz ayında, İngiliz hükümeti , karayolu taşımacılığına ayrılmış göçmen vizelerini hariç tutan, sorunu çözmek için önlemler açıkladı . Açıklanan önlemler arasında daha yüksek sürücü ehliyeti almanın kolaylaştırılması (izole ve belden kırmalı kamyonlar için yalnızca bir sınav dahil), ağır araçlar için artırılmış park yeri, emekliler için işe geri dönme olasılığı, sabah erken veya akşam teslimatları için daha fazla esneklik yer alıyor.

İngiliz Hükümeti'nin halihazırda iki önlem aldığını hatırlıyoruz : günlük sürüş süresinin haftada iki kez 9 saatten 11 saate çıkarılması ve yolculuk sayısını azaltmak için daha uzun römork kullanma olasılığı. Ancak Rha, göçmen vizesi alan işletmeler arasında endüstriyel araç sürücülerinin dahil edilmesinde ısrar ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
  • Serdar / 13 Ekim 2021 13:47

    Tır ve kamyon şoförüyüm 05384685665

    Yanıtla (0) (0)
  • Erkan / 07 Ekim 2021 09:33

    Gitmek istiyorum 05458278755

    Yanıtla (0) (0)
  • Gürhan / 27 Eylül 2021 22:53

    Ben gitmek istiyorum

    Yanıtla (0) (0)
  • Mehmet Çetin / 27 Eylül 2021 11:29

    Gitmek istiyorum 05550943186

    Yanıtla (0) (0)
  • Veysel BAYLAN / 26 Eylül 2021 23:52

    Ben yaklaşık 15 yıl Türkiye Avrupa arası çalıştım ve şartları tatminkar olur ise orada çalışmayı isterim

    Yanıtla (0) (0)