Otokar ve Daimler’den Üretim Ortaklığı

Otokar ve Daimler’den Üretim Ortaklığı

Otokar ve Daimler Buses, Mercedes-Benz Conecto şehir otobüslerinin Sakarya’da üretilmesi için anlaşma imzaladı. Üretim Eylül 2026’dan itibaren başlayacak.

Türkiye'nin öncü otomotiv üreticisi Otokar ve dünya çapında önde gelen otobüs üreticilerinden Daimler Buses, Mercedes-Benz Conecto şehir otobüslerinin Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında üretilmesi için anlaşma imzaladı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Eylül 2026'dan itibaren Daimler Buses için Mercedes-Benz Conecto şehir otobüslerini Sakarya’daki fabrikasında üretecek. Daimler Buses CEO'su Till Oberwörder, Mercedes-Benz Türk A.Ş. İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Süer Sülün ve Otokar CEO’su Aykut Özüner iş birliğine ilişkin anlaşmayı Sakarya'da imzaladı.

Otokar’dan açıklama

Otokar CEO’su Aykut Özüner, “Türkiye’nin ilk otobüs üreticisi olarak 60 yılı aşkın süredir yüksek kaliteli otobüsler üretiyoruz. Daimler Buses ile olan iş ortaklığımızı, üretimimizi artırmak, kapasitemizi en verimli şekilde kullanmak ve Avrupa'nın en büyük beş otobüs üreticisinden biri olarak global pazardaki konumumuzu güçlendirmek için önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu anlaşma ile Daimler Buses ile sürdürülebilir bir iş ortaklığı kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Daimler Buses CEO’su Till Oberwörder’in açıklaması

“Ürünlerimize duyulan güçlü talep, otobüslerin toplum için giderek daha önemli hale geldiğini ve müşterilerimize doğru çözümleri sunduğumuzu gösteriyor. Avrupa ve Latin Amerika'da açık ara pazar lideriyiz. Bu işbirliği anlaşması, toplam araç üretimimizi artırarak konumumuzu daha da güçlendirmemizi sağlayacak. Üretim kapasitemizi genişletmek, kârlılığımıza olumlu etki ediyor. Otokar, sektörümüzde saygın ve güvenilir bir ortak ve üretimde güçlü uzmanlığa sahip. İş birliğimiz kapsamında yakın çalışarak, müşterilerimizin Daimler Buses'tan beklediği yüksek kalite standartlarını birlikte sağlayacağız” dedi.

Mercedes-Benz Türk CEO’su Süer Sülün’ün açıklaması

“Otobüslerimize olan talepten ve bunun Hoşdere fabrikamıza sipariş olarak yansımasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Hoşdere Otobüs Fabrikamız, Daimler Buses’in üretim ağının önemli bir parçası ve tüm segmentlerde otobüs üretimine devam ediyor. Mercedes-Benz Türk olarak Otokar ile olan iş ortaklığını memnuniyetle karşılıyoruz; güçlü ve güvenilir bir ortak olarak bu iş birliğini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.