Avea, sunduğu mobilite çözümleri ile sektöre tasarruf sağlıyor

Avea, sunduğu mobilite çözümleri ile sektöre tasarruf sağlıyor

Avea, nakliye ve insan taşımacılığına yönelik Data, Ses, Makineler arası iletişim, Lokasyon Bazlı Servisler ve 3G tabanlı araç takip sistemleriyle sektörün gelirini arttırmayı hedefliyor.

Avea, Türkiye’de taşımacılık sektörünün dünya standartlarına ulaşması adına mobil teknolojisini, büyükten küçüğe tüm firmalar için erişebilir olması yolundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla sektöre özel, data, ses, mesajlaşma, makineler arası iletişim, Lokasyon bazlı servisler ve 3G tabanlı araç takip çözümlerine pek çok uygulama ile teknolojiyi tüm sektörün ulaşabileceği ve önemli ölçüde tasarruf yaratacaklarını düşündüğü bilgi avantajını da sunuyor. Avea, Sektörün nabzını tutmak amacıyla mobil teknolojisine yönelik yaptığı çalışmaları, Maçka’daki Avea İletişim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlediği bir toplantıda basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantı Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman’ın ev sahipliğinde, Kurumsal Pazarlama Direktörü(Satış) Boğaç Göncü, Kurumsal İletişim Medya İlişkileri Birim Müdürü Süheyla Akbulut ve Kurumsal VAS Ürünleri Çözüm Ortağı(Satış) Onur Ilgaz’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.


“Mobilite hayatın vazgeçilmesi”

Mobil teknoloji fırsatını kullananların sektörde avantaj sağlayacaklarını vurgulayan Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, “Bilgi alışverişini hızlandıran ve kolaylaştıran mobil çözümler, iş süreçlerinin verimliliğini arttırdığı gibi hem insan kaynaklarının hem de müşteri ilişkilerinin etkin bir biçimde yönetilmesini sağlıyor” şeklinde yorumladı. Mobilite’nin insanoğlunun tüm yaşamında ciddi değişiklikler yaptığını belirten Taşman, bu değişimden en çok etkilenen sektörün de lojistik olduğunu vurguladı. Taşman “Çünkü işin doğası gereği bir mobilite var. Doğası gereği bir yaygınlık var. Lojistik sektörüne baktığınızda işin doğasında çok hareketli, dinamik, yenilikçi bunun yanında zamana karşı yarışan bir sektör. Lojistik sektörünü Telekom sektörüyle çok benzeştirdiğimiz yanı küçük büyük demeden tüm kurumlara hatta kişilere değen bir sektör. Ülke ekonomisinin en önemli unsurlarından biri ticaretse herhalde ticaretin de atardamarı lojistik sektörüdür” dedi. “Üretim üssü oluyorsanız, lojistik üssüde olmak zorundasınız”
Lojistiğin geniş kapsamlı bir sektör olduğunu belirten Taşman “Bizim şirketlerde bu lojistik süreçlerine baktığınızda sürecin tümünü mobilite ve mobil çözümlerle daha verimli hale getirebilecekleri maliyet avantajlarını sağlayabilecekleri ve müşteri memnuniyetlerini arttıracakları çözümler arıyoruz. Bir arada geliştiriyoruz. Bu amaca ulaşmak içinde hız güvenilirlik ve erişilebilirlik önde geliyor” dedi. Türkiye’nin Uluslararası firmaların üretim üssü olduğu söyleyen Taşman, “Eğer biz ülke olarak yabancı yatırımcıyı ülkemize çekeceksek, üretim üssü olmaya çalışıyorsak lojistik üssüde olmak zorundayız. O zamanda mobil teknolojilerle dünyanın her yerine hizmet veren herhangi bir zamanda sürekli bilgilerin erişilebilir olduğu mobil çözümlerle de kendi süreçlerimize entegre etmek zorundayız” şekilde konuştu. Avea olarak 3 konuyu şirket bünyesinde hedeflediklerini belirten Taşman “Kurumlar arası ne iş yaparsak yapalım bizim 3 tane hedefimiz var. Bunlardan biri maliyetleri bir şekilde azaltmamız lazım, verimliliği arttırmamız lazım ve müşteri memnuniyeti bu konuda çok önemli. Çünkü baktığınızda size benzer birçok firma var. O yüzden bizde yaptığımız yeni ürünlerin gelişimini bu 3 unsura dayandırıyoruz” ifadesini kullandı. Özellikle büyük kurumsal yapısı sağlam firmalarla çalışmayı arzu ettiklerini söyleyen Taştan, Balnak, Ekol, Arkas, Ulusoy gibi firmaların Avea’nın mobil teknoloji sistemini kullandıklarını da sözlerine ekledi. “Mobilite sektöre tasarruf sağlıyor”
Avea- Ulusoy işbirliğiyle yeni geliştirdikleri ürün takip sistemi olan Monobox projesinden de bahseden Tunç Taşman sistemin otobüslerin konumunu harita üzerinden online olarak takip edebildiğini ve kamera ile görüntülenebildiğini söyledi. Taştan cihazın özellikleriyle ilgili olarak ta;“Görüntüler ayrıca otobüs içerisinde yer alan dijital video kayıt cihazına da kaydediyor. Bu sayede yolcular ve personel güvence altına alınıyor. Sistemin sürekli kayıt halinde olması uçaklardaki karakutu teknolojisine benzer bir şekilde kayıt görüntülerinin istendiği zaman izlenebilmesini de beraberinde getiriyor” diyerek Ulusoy’un Monobox sistemini hayata geçirmesiyle yakıtta yüzde 7’ye varan tasarruf sağladığını ifade etti. Mobil takip sisteminin bireysel ve kurumsal firmaların araçlarına uygulanabildiğini söyleyen Taştan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Mobil Takip Sistemi’nin benzer online araç izleme ihtiyacı olan çok sayıda şehirlerarası otobüs firmasının yanı sıra belediye ve halk otobüsleri öğrenci ve personel servisleri içinde uygulanabilecek olması sektörün ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Sürekli hareket halinde olan lojistik sektörü içinde araç ve ürün takibi, toplu mesajlaşma ve mobil pazarlama gibi teknolojiler hayati öneme sahip. Rekabetin kıyasıya yaşandığı sektörde firmalar ancak kendilerine özel mobil çözümlerle rekabette fark yaratabiliyorlar. En yaygın kullanılan teknolojilerden biri olan sahadaki araçlara ait, konum, hız ve yön bilgilerinin uydu haritasından izlenebilmesini sağlayan araç takip sistemi sayesinde firmalar hizmet kalitesini arttırırken, verimliliklerine de katkıda bulunuyorlar. Lojistik sektöründe maliyet ortalama, maliyet ortalama satış fiyatının yüzde 30’unu aşarken, araç takip sistemini kullanan firmalarda bu rakam yüzde 25’lere kadar iniyor.” Oya KAYA www.tasimacilar.com 16.05.2012 / 17:17