OKT Trailer, TÜV-SÜD Onayını aldı

OKT Trailer, TÜV-SÜD Onayını aldı

OKT Treyler, TÜV-SÜD ile yürüttüğü ürünlerinin denetlenerek, belgelendirilmesini kapsayan proje çerçevesinde ADR sertifikasını düzenlene tören ile aldı.

OKT Trailer, Alman menşeli bağımsız denetleme kuruluşu TÜV-SÜD ile yürüttüğü ve ürünlerinin denetlenerek, belgelendirilmesini kapsayan proje çerçevesinde ADR sertifikasını Gas Turkey 2012 Fuarı’nda aldı. TÜV SÜD / Otomotiv ve Endüstri bölümü uzmanları Treyler pazarının bu önemli firmasında üretim süreçleri ve ürünün mevzuata uygunluğunu denetledi. OKT Treyler, üretim süreci, üretilen ürünlerin kalitesi ve mevzuata uygunluk açısından yapılan inceleme sonucunda ADR sertifikasını aldı.


ADR sertifikası teslim törenine; TÜV-SÜD Genel Müdürü Rıfat Pergel, Endüstri Departmanı Müdürü Hakim Özlük, OKT Genel Müdürü Hakan Maraş, Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Çenesiz, Pazarlama Müdürü Bülent Tezel ve Halkla İlişkiler Müdürü Özge Kocakula katılırken ADR’li taşıma yapmanın önemi hakkında önemli bilgiler verildi. OKT kalitesi belgelendirildi
OKT Treyler’de denetim, TÜV SÜD’den gelen otomotiv ve endüstri bölüm uzmanları tarafından gerçekleştirildi. Geçirilen denetim süreci sonucunda OKT Treyler yetkililerden sertifikasını alarak, ürünlerinin kalite ve süreç bazında yetkinliğinin yanı sıra regülasyonlara uygunluğunun tam olduğunu ve bunun sürekli olarak kontrol altında tutulduğunu ispatladı. “ADR ile risk minimum seviyede”
ADR’li tankerler ile çok daha sağlam ve güvenli taşıma yapıldığını vurgulayan TÜV-SÜD Genel Müdürü Rıfat Pergel, “ADR ile her türlü risk en aza indirgenerek taşıma yapılmaktadır. Burada hem bize hem sektöre ciddi görevler düşmektedir. ADR mevzuatı aslında tüm dünyada dolaşmakta olan tankerlere uygulanması gereken bir kural. Güvenlik ve sağlam taşıma anlamında yükler ADR’li araçlar ile minimum risk ile taşınmaktadır. Tankerlerin ADR mevzuatına uygun olarak üretilmesi hem maddi hem de manevi anlamda ülkelere ciddi bir katma değer sağlamaktadır.” “Tankerin hem üst hem de alt yapısını inceliyoruz”
TÜV-SÜD Türkiye olarak tankerleri 2 kategoride değerlendirdiklerini belirten Pergel, üst yapı endüstri uzmanları tarafından, alt yapının ise otomotiv uzmanları tarafından incelenerek ADR belgesinin verildiğini belirtti. Pergel, “Türkiye’de treyler üretimi yapan firmaların birçoğu bu mevzuatı yerine getirme aşamasında. Üretici bazında Türkiye bu adaptasyon sürecini çok hızlı bir şekilde atlatmaktadır” şeklinde konuştu. “TÜV-SÜD ile çalışmalarımız sürecek”

OKT ve TÜV-SÜD’ün çalışmaları hakkında bilgiler vermek üzere bir konuşma yapan OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, “ TÜV-SÜD’ün sloganı olan “Değer Katar” ibaresini her zaman bünyemizde hissettik. Gerek bilgi paylaşımı gerek ise bizim onlardan edindiğimiz bilgiler ile ortak bir çalışma yaptık. TÜV-SÜD ile yaptığımız çalışma endüstri alanından başlayıp, otomotiv alanı kadar uzun bir süreç ile devam etti. 2 aşama tip onayı ile ilgili kendileriyle ciddi bir çalışma içine daha gireceğiz. 2 aşama tip onayı zorunlu hale geldiğinde üst yapı üreticisi olmak için bu belgelere ihtiyaç duyacağız. TÜV-SÜD ile ortak çalışmalarımı sürecek” dedi. ADR’ye uygun üretim nasıl yapılır?
Basınçlı kaplar ve ADR’li taşıma konusunda uzman olan TÜV-SÜD Endüstri Departmanı Müdürü Hakim Özlük, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özlük, “ADR’ye uygun tanker üretimi yapmak kullanılacak malzemeden başlar. Uygun imalat kriterleri ve sertifikalı elemanlar ve uygulanan testler ile süreç devam eder. Eğer ürün tüm bu koşulları yerine getirir ise tankerin üzerine ADR sertifikası yerleştirilerek süreç tamamlanır. İmalatı yapılan her tanker bizim denetimimiz ve kontrolümüz altındadır. Her bir tanker için bir sertifika düzenlenir ve bu sertifika o aracın üzerine monte edilir. Bu sertifikayı alan bir ürün dünya çapında dolaşım koşullarını yerine getirmiş olur” diyerek sözlerini tamamladı. Abdullah Karlıdağ www.tasimacilar.com 31.03.2012/16:09