Kayseri’de Esnaf BMC İle Mahkemelik Oldu
Kayseri Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Aslan, bir süredir gündemlerini meşgul eden BMC ile yaşadıkları sorunlara vurgu yaparak, şu anda odalarına kayıtlı 191 BMC ve 1 adet MAN otobüslerinin olduğunu söyledi.
Kayseri Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Aslan ile Kayseri’de Özel Halk Otobüsü şoförlerinin son dönemde yaşadıkları sorunlar ve oda olarak ürettikleri çözüm yollarına dair sohbet gerçekleştirdik.
Ali Aslan, BMC fabrikasının kapanmasının ardından, ellerinde bulunan araçlardan en az 70-80 tanesinin defransiyelinin bozuk olması ve bayilerin konuya duyarsız kalmaları nedeniyle esnafın konuyla ilgili muhatap bulamamasından yakındı ve Esnafın son derece mağdur olduğunu belirtti. Sorunun çözümünü ise mahkemeye bırakmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.
Kayseri’de Otobüs Şoförleri Yolculardan Şikayetçi
Türkiye’de toplu taşıma araçlarının sistemi ve düzeniyle ilgili sorumuzu yanıtlayan Başkan Ali Aslan, Kayseri’nin huzur konusunda birinci sırada olduğunu belirtti. Fakat bu konuda da sıkıntılarının olduğuna dikkat çekti. Özellikle AKBİL konusunda vatandaşın duyarsız davrandığını belirterek şu görüşlere yer verdi: “Örneğin, vatandaşın indirim kartı var, eşinin veya çocuğunun indirim kartını getiriyor, cüzdanının içinde tutuyor, 1.75-1.80 TL’ye gideceği yolu 1 TL’ye indirimli gidiyor’ dedi.
Zaten havuz sistemi ile çalıştıklarını belirten Başkan Aslan, vatandaşın bu davranışı ile otobüs şoförlerinin mağdur edildiğini anlattı.
Kayseri’de Akbil Yazılımı Değişecek
Başkan, Kayseri’de yaşanan AKBİL sıkıntısının çözümü için Malatya’daki AKBİL sistemini kullanabileceklerini ifade etti. Çözüm için Malatya örneğini veren başkan sistemi şöyle anlattı: “Malatya’da güzel bir sistem var. Bu hoşuma gitti. Yolcu kendi kartını da kullansa, başka birine ait kartı da kullansa, açıktan da kullansa cüzdan içinde de kullansa AKBİL’in yazılımını ona göre yapmışlar, şoför kart kullanıcısının bilgilerini görebiliyor. Kayseri de biz de böyle bir yazılım sistemi geliştirmek istiyoruz. Bunun için çalışmalara başladık” dedi.
Kimin Ömrü Yeter?
Kayseri Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Aslan’a, son dönemin en çok tercih edilen, kamuoyunda CNG olarak anılan toplu taşıma araçlarında çevreci yanı ile takdir toplayan ve diğer akaryakıtlara oranla daha ekonomik olan doğalgaz sistemini sorduk. Fakat bir mağduriyette buradan çıktı. Başkan, kendilerine bir sözleşme imzalatıldığını ve bu sözleşme şartı gereği 10 yıl kendilerinden doğalgaz almaları karşılığında yüzde 50 ortaklık verileceğini belirtti. Fakat başkan sözlerini şöyle sürdü: “sorun şu ki, kimin ömrü buna yeter! Biz araçları alalı 4 yıl oldu önümüzde çok daha uzunca bir süre var” dedi.
Bir Dokunduk, Bin ‘Ah’ İşittik
Yaşanan sorunlar karşısında son derece dertli olan Kayseri Otobüs Şoförleri Odası Başkanı Ali Aslan, bir başka ciddi sıkıntı olarak doğalgaz dolum kuyruğuna dikkat çekti. Bu kuyrukta çok fazla vakit kaybettiklerini anlatan Başkan, çektikleri çileyi şu cümlelerle ifade etti: “6 araç 20 dakika sürüyor. Yoğunluk oluyor mesela 2 sıra varsa 20 dakikadan 1 saat yapar. Arkasından senin arabanın dolumu yapılıyor, 20 dakikadan onu da hesaplarsak 1 saatten fazla 1 buçuk saat beklemek durumda kalıyoruz. Sıkıntılıyız, her alanda sorun var anlayacağınız” dedi.
Alev ARSLAN
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.