Ahmet Türkoğlu

Ahmet Türkoğlu

TOFED ve YTGK-DER 'Trafikte Sorumluluk Hareketi' İçindeler

Önceki makalemizde; “TRAFİĞİMİZ ADAM OLACAK MI?” başlığı altında bahsetmiştik; TRAFİKTE SORUMLULUK HAREKETİ toplantısı, 22 Mart 2013 de İstanbul’ da yapıldı. 35 kuruluş/kurum arasında biz de vardık.

Bu Platforma üyelikle de katılımımızı bildirdik, destekleyeceğiz. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Koordinatörlüğünde yapılan bu toplantıyı, Müsteşar Yardımcımız Sayın Talat AYDIN yönetti. Dolayısıyla, Sayın AYDIN şahsında; Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ı ve Bakanlığımızı, teşekkürlerimizle tebrik ediyoruz.

Çok yararlı bir konuda, mutlaka başarılı olması gereken bir proje ve bu devletten geliyor. (Devlet desteği var.) Başarı için en önemli ve yararlı temel budur.

Trafikte Sorumluluk Hareketi nedir?

Bilmeyenler için, birkaç kelimeyle açıklamak gerekirse; “ Yol ve taşıt kullanıcılarını, şahsen ya da hizmetli sürücülerini, taşıtlarını, sosyal ve iş dünyalarındaki muhataplarını özetle etki alanlarındaki hemen herkesi ve taşıtlarını trafiğe zarar değil, yarar sağlayacak davranışlar/konumlar içinde bulunmaya/bulundurmaya/yönlendirmeye, eğitimlere, sağlıklara önem vermeye kadar” toplamda 17 paragraf içeren bir taahhüt protokolü hazırlanmıştı, katılımcılara dağıtıldı, üzerinde görüş alışverişleri yapıldı ve ek değerlendirmeler için birkaç günlük süre de verildi. Onları da gönderiyoruz.

TOFED’den “Trafik Tv” Önerisi

TOFED’i doğrudan, Genel Başkan Mehmet ERDOĞAN’ ın temsil etmesi çok yararlı oldu. Müthiş bir projesini açıkladı: TRAFİK TV!

TRT bünyesinde, 24 saat yayında olacak bir kanal. Yarım saatte bir, hava+yol bilgileri sunacak. Trafik Eğitim ve Çözüm Etkinlikleri, Kampanyaları, Hedefler, Varılan Aşamalar vb sunacak. Benim katkı önerilerim de, sürdürülebilir, Eğlendirici Boyutları da olan ve sanatçılarımızın da sunular yapacağı, trafik mesajlı eserleri; okul etkinliklerinde, öğrencilerle vb okuyacakları, sanatçıların bu konuda dönüşümlü katkıları, bunların bazen canlı, bazen tekrarlı görünümleri yayınlanacak.

Devletin Sorun Çözümüne katkıları şart

Toplantıda da vurgulamaya çalıştık; İnsanlarımızın tümüne de Trafik Güvenliği ve Uyum eğitimleri, sınavlı sertifikalar da versek; devlet “Kurallı Ortamı” sunmaz ve korumaz ise, başarılı olamazlar.

Bunun önemini de 15 yıllık bir şemayla sunmakta yarar görüyorum.

Buna aldıran yöneticilerimiz olmamış!

Ahmet TÜRKOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.