Ertuğrul Tarhan

Ertuğrul Tarhan

Turko'ların başarısının sırrı

Avrupa Futbol Şampiyonasında Milli Takımımızın Portekiz yenilgisi sonrası İsviçre, Çek ve Hırvat maçlarındaki galibiyetlerine, yerli ve yabancı herkesin bu üstün başarı sonrası en çok kullandığı kelimeler imkansız, şans, dua ve mucize 

Fatih Terim'n İsviçre, Çek ve Hırvat maçları sonrası gündeme gelen odasındaki duvarda asılı olan "imkansız diye bir şey yoktur, mucizeler zaman alır." sözü Karınca Uluslararası taşımacılık firmasının duvarlarında asılı "İmkansızı iste" sloganı ile meclis üyeliği yaptığım İstanbul Ticaret Odası Meclis salonunda her toplantı öncesi yazan "Her zaman daima en mükemmele" sözlerini hatırlattı.

Pozitif düşününce, beyninizi sonuca ve çözüme odaklayınca başarının hayatın her alanında olduğunu görebilirsiniz.";Keşke bizi de dinleyen olsa" başlıklı yazımın sonunda hayat denklemi olarak, Çalışma (10) x Doğruluk (10) x Bilgi (10) x Şans (0) = 0  diye yazmış altına da "ŞANS ZİHNİNİ HAZIRLAYANLARA YARDIM EDER" sözünü eklemiştim.

Hayatta "imkansız" dediğimiz bir çok şeyi mucize diye adlandırsak da gerçekleştiğine şahit olmuşuzdur. İmkansızların gerçekleştiği zamanda arkasından"ne şans ama", "vayyy bee şansa bak" ve "ne şanslı adam" dediğimiz de bir gerçektir.

Hangi dine mensupsanız, her dinin içinde dua en büyük inancımızdır. Hayatın her alanında açık veya kapalı mekanda bir iş öncesi, bir sınav öncesi, bir maç öncesi ve devamlarında dua etmek manevi bir hazdır, kuvvettir.

Kesinlikle polemik olsun diye yazmıyorum. İlahi bir tesadüfte olsa Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde yazılı ve görsel basının gündeminde olan Adana’daki Fatih Terim Lisesi çatısında başlayan ve milli takımımızın başarısı ile artan dualara milletçe devam ediyoruz.

1974 yılları arasında Milliyet, Cumhuriyet ve Tercüman gazetelerine, Vefa Stadında oynanan maçlardaki spor muhabirliğimin verdiği hevesle 2 senedir bu sütunlarda sizlere sektör konularında yazan biri olarak, zihinlerini tam olarak bu şampiyonaya hazırlayan emek, çalışma ve inancın sembolü Turko'ların başarısının bugün oynanacak Almanya ve sonrasındaki final maçında da sürmesi temennisi ile sevinç gözyaşları dökmemizi dilerim.

Ertuğrul TARHAN

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.