Ertuğrul Tarhan

Ertuğrul Tarhan

“Üç somun”

Aracının bir lastiği patlayan sürücü, lastik değişimini yaparken; lastiğin dört somununu birden kanalizasyon mazgalına düşürür. Çaresiz bir şekilde, aracının önünde beklemeye başlar. Bu sırada, “sen ne yapıyorsun orda ”diye bir ses duyar, sesin geldiği yere baktığında camdan bir kişinin kendisine tekrar aynı soruyu sorması üzerine, lastik değişimi sırasında tüm somunları kanalizasyon mazgalına düşürdüğünü söyler. Camdaki adam, diğer üç lastikten birer somunu sökerek; değiştirdiği lastiğe takmasını ve Tüm lastiklerdeki üçer somun ile en yakın lastikçiye kadar, gidebileceğini söyler. Tam Teşekkür edeceği sırada, adamın seslendiği binanın duvarında “Akıl Hastanesi” yazısını okuyunca; “Senin ne işin var orada” der. Bunun üzerine camdaki adam, “ben deli olduğum için buradayım, salaklıktan değil” der.

Aralık ayı sonunda, Hatay’da bir Çekici ve Treylerden oluşan Eşya taşımacılığının Ana aracı olan “TIR” Ülke ve Dünya gündemine oturunca, Türk ”TIR’larının” Ülkemiz ve Dünyada karşılaştığı, yaşadığı sıkıntıları ana konularıyla dile getirmekte yarar var.

UND (Uluslar arası Nakliyeciler Derneği) ’nin 2001 yılı Mayıs ayında, daha önce her bölgeden tesbit ettikleri sektör sorunlarını Ankara da Kamuya anlatmak üzere 300’ün üstünde sektör temsilcisinin katılımı ile düzenlenen toplantıda dönemin Başbakan yardımcısı Mesut Yılmaz’a UND yönetim kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sağ ön Tekerleği olmayan bir “TIR maketi” verirken; eksik tekerleğin sorunları temsil ettiğini çözülmesi halinde “TIR’ın” sorunsuz çalışabileceğini, belirtmişti.

Aradan geçen 13 yılda çözülen sorunlar olduğu gibi, yeni eklenen sorunlarla birlikte “TIR”lar eksik bir tek teker olmasa da her tekerleği eksik bir somunla çalışmaktadır.

Eksik somunlardan ve hiç çözüm bulunamayan en önemlileri; Vizeler, Birçok ülke ile yaşanan ikili ve Transit geçiş belgeleri, sınır geçişlerinde yaşanan gecikmeler ve aşırı akaryakıt fiyatlarıdır.

Ertuğrul Tarhan

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.