Bayram'da Trafiğe DİKKAT!

Sevinç, heyecan ve mutluluk duyulan günlerin başında gelen küslerin barıştığı, sevenlerin kavuştuğu bayramlar diğer yandan da sevdiklerimize doğru bir yolculuk anlamına geliyor.Bir an evvel gidilecek yere varmak için yola çıkmış insanlar yorgun, argın, dikkatsiz ve kuralsız araç kullanarak trafik kazalarına neden oluyor. Bu güzel ve anlamlı günlerde gözyaşı ve acı yaşanmaması için trafik kurallarına uygun hareket edilmesi gerekiyor. Türkiye’de 11 aileden biri Trafik mağduru ve dileğimiz bu bayram tatilinde yeni mağdurların olmaması…

Bayram tatilinde yollarda olacaklara daha sağlıklı yolculuk için tavsiyeler:

Lütfen Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın.

Mutlaka mola vererek yolculuğunuzu tamamlayın. 15 dakika erken gitmek için kendi canınızı ve başkalarının canını tehlikeye atmayın.


Mümkünse trafiğin az olduğu saatlerde yolculuğa çıkın.  


Yola çıkmadan aracınızın bakımını mutlaka yaptırın, kurallara uyun, kurallar hepimiz için ve sakın bana bir şey olmaz demeyin.  


Hızınızı kontrol edemeyecek dereceye getirmeyin, hızın neden olduğu çarpışma oranı %13 olsa bile, çarpışma anında hızın yüksek olması nedeniyle ölüm ve yaralanmaların oranı çok daha yüksektir.  Hızı %5 azaltmak, %30 yaşam şansını artırır.

 
Yola çıkarken mutlaka emniyet kemerinizi takın, emniyet kemeri takmak %40-65 oranında yaşama bağlar.  

Motosiklet ile seyahat ediyorsanız kaskınızı takın, motor kullanırken kask takmak %40 ölümcül yaralanmaları engeller.


Cep telefonunuzu araç kullanırken kullanmayın,  araç kullanırken cep telefonu kullanmak basit bir aramada %20, detaylı görüşmede ise % 529 oranında dikkatinizin dağılmasına sebep olur.

 

Ramazan Bayramın Tüm İslam Alemi ve Milletimiz İçin Hayırlara Vesile Olması Dileğiyle...

İyi Bayramlar 

 

 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.