Göksel Ovacık

Göksel Ovacık

Sorunlar ve Çözümleri

Özel halk otobüsü işletmecileri yıllardır çözülemeyen sorunlarla boğuşuyor. KDV oranını yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi talebi var, plaka tahdidi talebi var, tüm ülkede uygulanacak toplu taşıma kanunu yapılması talebi var…

İstanbul da abonman kart (mavi kart)sorunu var, taşıdığı yolcunun ücretini almıyor, ücret tarifesi sorunu var, aktarmaların verdiği mağduriyet var, ihtiyaç olmadığı halde habire ihale edilen yeni otobüs filoları var.

Sosyal sorumluluk gereği ücretsiz yolcu kartları var. Bunların içinde engellilere verilen ücretsiz yolcu kartları var. Bu kartlar verilirken engelli oranı nedir? Kriteri var mı? Bedenin yüzde kaçı engelli olması gerekiyor veya bir organın yüzde kaçı engelli olması gerekiyor tam bilmiyoruz.

Daha doğrusu bu kartlar hangi kriterde veriliyor. Esnaf bilmiyor. Gerçek hak eden engelliye diyeceğimiz yok, onları taşımaktan her zaman mutlu oluruz ama hak etmeyende bu kartları olmasın talebimiz var. Bunun çözümü bu kartları verilirken o komisyonun içinde özel halk otobüsü işletmecilerinin bir yetkilisi olursa bu sorun aşılır sanırım bizlerde gönül rahatlığı ile yolcularımız taşırız.

Diğer bir sorun ücretsiz kartların sahte kullanımı (başkasının kartının kullanılması gibi)bunun çözümü kolay BELBİM bu kartları ‘ad’ ‘soyadı’ ve ‘cinsiyet’ olarak tanımlamalı veya resimli olarak tanımlamalı bu teknolojik olarak mümkündür. Biraz pahalı olabilir ama bu yapılırsa sahte kullanımlar ortadan kalkınca esnaflarımız ve personelimiz rahat edecektir.

Sahte kartı kullananlarla personelimiz arasında ciddi tartışmalar yaşanmaktadır. Yaşanan olumsuz hadiseler ortadan kalkacaktır.

Göksel OVACIK

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.