İstanbul'da öğrenci servis taşımacılığı yasaklandı

Evet, yanlış okumadınız İstanbul’da servis taşımacılığı yasaklandı. Okulların açılması ile beraber yaz döneminde çalış(a)madığı için, şehir dışına çıkamadığı için, beş kuruş cebine girmeden sezonu bekleyen öğrenci servisleri…

Bu sıkıntılar içerisinde vergi levhası varken, ruhsatları okul taşıt iken, başka hiçbir eksiği yok iken, Her sene verilen 1 aylık süre masa başında yetkililere verilmişken, sahada bu araçlar yol belgeli olmadığı bahanesi ile korsan muamelesi görüp 4000 TL. gibi astronomik bir ceza ile trafikten men edilip kaderi ile baş başa bırakılıyor. Bunlar olurken herkes şoklanmış tavuk gibi birbirine bakıp öylece kalıyor.

Bunun haricinde Anadolu liselerinde yeni başlayan 9’uncu sınıfların erken 10-11-12 sınıfların da 9’lardan 1 saat geç çıkıyor olması servisleri allak bullak etmiş vaziyette. Servisçi korkarak kayıt alamıyor. Veli öğrencimi okula yazdırdım taşıyacaksın diyor. Olan hem işini yapamayan servisçiye hem de durumu tam olarak bilmeyen velilere oluyor.

Şimdi soruyorum.

Allah aşkına şu soruları cevaplayacak helal süt emmiş bir yetkili çıksın ve bizi de aydınlatsın.


1- Vergi levhalı ve ruhsatında hiçbir eksiği olmayan bir esnaf ya da bir firma aracını neye dayanarak korsan gözü ile görüp korsana uygulanan cezaları uyguluyorsunuz. Korsan isek neden bize vergi levhası veriyorsunuz.

2. Bu insanları mağdur ederek ellerindeki üç beş kuruşu ceza adı altında alarak aile sorunlarına sebep olduğunuzu bir erkeği evine girerken boynu bükük bırakmayı marifet sayıyorsanız bu marifetin adını da toplu taşımayı yönetmek koyuyorsanız bu insanların, yarın öbür gün evlerini geçindirmek için hırsızlık ya da dolandırıcılık yapmaları da marifet sayılacak mı?

3. Okullar açılmadan açıklanması gereken zamlar neden son güne bırakılıp bu işi yapan insanları mağdur edip gelir gider tablolarını bozuyorsunuz zaten 8.5 ay çalışan bir sektörde bu yapılanlar kimin eseri ve amaç ne?

4. Toplu taşıma yönetilirken kademeli saatle ilgili neden bir çalışma yapamıyorsunuz okullar bu yıl 9.sınıfları 1 saat sonra çıkararak arada karmaşa yaratmış durumda haliyle daha önceki seneden kayıtlı olan 10-11- ve 12.sınıflar 1 saat erken çıkıp evlerine gidecekken 1 saat sonra çıkacak olan 9.sınıflarda servisçiye dönüp beni kim götürecek diye sorup ek servis talebinde bulunuyorlar ve bu noktada ipler kopup taşımacı ile veli birbirine düşüyor.

Ben şahsım ve tüm meslektaşlarım adına böyle bir ayrımcılığı ve Korsan yerine koyulmayı hak etmediğimiz kanısındayım.Bunlar olurken hiç bir şey olmamışçasına görevini yaptığını zannedenleri de hak yedikleri için ve çoluk çocuğumuzun rızkını haksız cezalarla ellerimizden aldıkları için .Direk Allaha havale ediyorum.

Sevgilerimle 
Murat ERDOĞAN
İstanbul Servisçiler Derneği Başkanı

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum