Yaz geldi yaz

Mayıs bir garip zamandır, yaz desen değil, bahar desen bahara göre daha sıcak, ortadadır. Havaya güvenip tiril tiril çıkarsınız gölgede rüzgar çarpıverir, mont giyersiniz pişirir. Ama olsun, yazın yani en güzel mevsimin başıdır ya, daha ne olsun?

Haydi “yaz”ı “yazalım” bu “yazı”mızda ve gelelim yazın taşımacılık üzerindeki etkilerine...

Şehiriçinde sıkıntı sıcak bölgelerde çalışan klimasız araçlarda başlar, binen inen terden hafif bir kilo kaybı yaşar ki belki bu da “faideli” olur sağlık bakımından! Şaka bir yana artık klimasız herhangi bir toplu taşıma aracının hiçbir filoda olmasını tercih etmiyor vatandaşlarımız. İklimlendirme şart. Taşımacılara düşen görev klimalı araçlar edinmek. Üreticilere düşen de bu araçları olabildiğince uygun ödeme koşullarıyla sunmak. Bu konuda oldukça gelişmiş bir ödeme – kredi – yetkili satıcı destekli kredi sistemine sahip olduğumuzu düşünüyorum, ülkemiz birçok konuda olduğu gibi dünyada parmakla gösterilecek derecede sağlam bir bankacılık yapısına sahip ve bu da - zaman zaman fazla sağlamcılık yaratsa da – alıcıların kredi bulmasında etkin bir rol oynayabiliyor. Otomotiv sektörümüz bankacılarla iyi ilişikiler içerisinde güzel kampanyalar ve kişiye özel çözümler üretebiliyor.

Şehirlerarasında da yazın yeri apayrı, otobüslerin elden geçirildiği, sefere çıkmayıp yatanların yeniden kullanıldığı, Çeşme, Bodrum, Kuşadası, Kemer, Side denince otobüsçünün akla geldiği zamandır yaz. Yine bu alanda da vızır vızır gidip gelen otobüslerimizde kaptanlarımız, servis elemanlarımız ve muavin kardeşlerimiz gece gündüz halkın hizmetindedir. Yaz heyecanı ve koşuşturması tüm firmayı sarar, kaza bela olmadan sezon geçirilsin diye dualar edilir.

Okullarımızda servis çeken emekçilerimizse turizme yönelir, malum 3 ay okul yok, krediyle aldıkları araçlarına para bulmaları gerekli, koştururlar turizmin hizmetine. Bu 3 ay kredileri ertelenirse daha da mutlu olurlar okul servisçileri.

Kamyoncumuza gelince, onun da işi başından aşkındır, yazla birlikte artan meyve sebze çeşidi, onun da uykusunu sınırlı hale getirir, gece boyu yol yapıp ürünü hale yetiştirmek kolay iş değildir, ne yapacaksın, büyük şehirler nasıl yiyecek erikle kirazı? Emek emek yoldadır kamyoncu.

Demem o ki yaz güzel mevsimdir ama taşımacının da yoğunluğun zirvesinde olduğu zorlu bir dönemdir. Tüm taşımacılık emekçilerinin mutlu, sağlıklı, kazasız belasız bir yaz mevsimi geçirmelerini dilerim.

Dikkatiniz pür, yolunuz açık olsun.

Yazınız “yasınız” olmasın.

Uluğ AKTUNÇ

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.