Ahmet Türkoğlu

Ahmet Türkoğlu

Trafiğimiz “adam” olacak mı?

Bu soruyu –ümitlice- sormayı gerektirecek çalışmalar var, “evet” demek de çok iyi olacak ama Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da yeni bir “ümit sayfası” açıyor. İçişleri Bakanlığı çalışıyor.

Bu soruya;

Önce çalışmalardan bahsedelim:

1. 2012 Mayısında; 3. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu vardı. (3 gün sürdü. TOFED Genel Başkanı Mehmet ERDOĞAN ve ben katılarak bildiriler sunmuştuk.)

2. 19 Aralık 2012 de, “Turizm ve Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığında Trafik Güvenliği Çalıştayı” yapıldı.

3. 7- 8 Mart 2013 tarihlerinde 'Çocuk ve Trafik Eğitimi Çalıştayı’ yapıldı.

Yapılacak olanlar;

4. 22 Mart 2013 de “Trafikte Sorumluluk Hareketi” Toplantısı var. Bunu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapıyor. Sn. Talat imzasıyla yeni bir davet gönderilmiş. Ben çok mutlu oldum. Bununla ilgili söyleyeceklerimi sona bırakıyorum.

5. 8-10 Mayıs 2013 de “4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu” var. (Yine 3 gün sürecek, Sayın Mehmet ERDOĞAN ve ben katılarak bildiriler sunacağız, özetleri gönderdik.)

“Trafikte Sorumluluk Hareketi” ne gelince; Katılımcılar listesinde 35 kurum arasında TOFED’i de görmek çok güzel ama bence önemli eksiklikler var. Bizlere yolları sunan ve düzenleme, denetim yapan kurumlar yok.

Diyelim ki; herkes sorumluluk üstlendi, gereğini yapmak istiyor ve toplumu bilinçlendirdiler. Toplum da kurallara uymaya çalışıyor, amma yapmak istedikleriyle ortam örtüşmesi yok.

Yani;

1. “Kurallı Karayolu” yok; çizgi, levha, sinyalizasyon, aydınlatma, ön bilgi, kaldırım ve okul yolu+çevresi güvenlikleri yok! Sonuç: Patinaj!=Boşa giden emekler–1.
2. “Kurallı Denetim” yok; yani denetimciler yine aynı tarzda: Ver ehliyetini, ver ruhsatını, ver sigortanı vb ile güvenlik kemeri/hız/alkol=Yolu Kullananların denetimiyle sınırlı kalmış. “Yol Güvenlik Şartlarını” denetlemiyorlar, eksiklerin giderilmesi için koordinasyona katılmıyorlar. Soruyorsun; “_Bana Trf. Yasası o görevi vermemiş ki” diyorlar! Sonuç: Patinaj!–2.

Sayın Talat Aydın’ a çağrımızdır!

“Bu güzel amacın aksamaması için, tamamlayıcı unsur olarak;

1. K.yolları Genel Müdürlüğünü,
2. Em. Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığını,
3. B.şehir Belediyelerini,
4. İller Bankasını da lütfen çağırınız ki, şevkler tam olsun, çabalar ve ümitler yerine varsın.

Teşekkür ve Saygılarımla,

Ahmet TÜRKOĞLU 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.