Allah’tan Ümit Kesilmez, Ümitliyiz Başkanım !

Öncelikle Mevlüt bey, beldei tayyibemiz “İstanbul” için hayırlı uğurlu olsun. Vizyonu geniş, hayalleri olan bir başkanla çalışmak hepimiz için faydalı olacaktır kanaatindeyim.

Mevlüt Uysal beyefendiyi Başakşehir’den beri takip ediyorum. Başakşehirspor’un maçlarını izlemeye gittiğimiz zamanlarda kendisiyle tanışma fırsatımız olmuş, zaman zaman muhabbet imkanı da bulmuştum. Bu vesile ile yaptığı çalışmalardan da haberdar olmuş, projelerini inceleme fırsatı bulmuştum. Bu çalışmalardan biri de bende hayranlık uyandıran “Yaşam İçin Teknoloji” sloganıyla hayata geçirilmiş Lıvıng Lab Projesi. Avrupa Birliği kapsamında Türkiye’de ilk defa Başakşehir’de uygulanmaya başlanılan bu proje aslında başkanın hayalleri ve vizyonunun belediyeciliğin ötesinde olduğunun en önemli göstergesi.

“Bunları niye anlatıyorsun kardeşim! Biz taşımacıyız” dediğinizi duyar gibiyim. Bunları neden mi anlatıyorum? Çünkü başkan; sürekli üretmeyi düşünen, deneyimli, araştırma ve inovasyon meraklısı, en önemlisi de muhatabını dinleyebilen ona değer veren yapıda bir insan.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Başkanım, taşımacı kardeşleriniz olarak bizim bazı sıkıntılarımız var. Bu hususta bize bazı sözler verildi fakat tutulmadı. Tutulmasını bırakın muhatap alınıp dinlenmedik bile.  Ama sizden ümitliyiz başkanım. Bizi dinleyeceğinize ve çözüm üreteceğinize yürekten inanıyoruz.

Başkanım sizi mazi koridorlarında ufak bir yolculuğa çıkartıp maruzatımızı ifade etmek istiyoruz. Takvimler 25 Mayıs 2015 tarihini gösterdiğinde Sinan Erdem Spor Salonunda icra edilen esnaf buluşmasında sayın Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Recep Tayyip Erdoğan bizlere müjdeyi vermiş ve taşımacılık yapan bütün kardeşlerimizi sevindirmişlerdi. Fakat geçen sürede konuşmalarımız ve verilen sözlerin hatırlatılması dikkate alınmamış ve orta yol bulunamamıştı. Üstüne üstelik yıllardır verdiğimiz mücadele mahkemeye taşınmış ve olaylar içinden çıkılamaz bir hal almıştı. Onlarca prosedür gerek bireysel gerekse firmalar için eziyet olmaya devam ediyor.

Başkanım, her ortamda dilimizin döndüğünce izah etmeye. Derdimizi anlatmaya gayret ediyorum. Plaka tahditi bizim için neden önemli. Çünkü, plaka tahditi ile:

  • İstanbul’da hizmet veren servis araçları net olarak belirlenip, kesin bir sayı çıkacak. Bu durum olayın denetlebilirliğini kolaylaştıracak. Sonuçta denetlebilir hale gelen taşımacılıkta “korsan” sıkıntısı kendiliğinden ortadan kalkmış olacak.

 

  • Tahditle birlikte servis taşımacılığında belli bir standart getirilmiş olacak. Bu standartlara bağlı olarak memnuniyet oranı da artmış olacak.

Servis işletmecileri bu sistemle birlikte bir güvence altına alınacak ve hakları koruma altına alınacak.
​Başkanım, ulaşımdaki sıkıntının bertaraf edilmesi, kalitenin arttırılması, gerek müşterilerimizin gerek personelimizin memnuniyeti bu plaka tahditine bağlanmış durumda. Sorunumuzu arz ediyor,  çözümünü de beraberinde getiriyoruz. Vizyonu geniş, hayalleri olan bir İstanbul beyefendisinin bizi anlayacağını ümit ediyor, çözümlerinizi ve bu konuya ilginizi ümitle bekliyoruz.  

 

 

   

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.