Göksal Purtuloğlu

Göksal Purtuloğlu

ÖHO şoförlerine çifte standart

Özel Halk Otobüs İşletmecileri olarak bizler, birden çok ücretsiz seyahat kartından birine sahip kişileri ücretsiz taşırken, İETT tarafından bize verilen seyahat kartlarından neden kendimiz ücretsiz yararlanamıyoruz.

Özel Halk Otobüs işletmecileri ile araç şoförlerine İETT tarafından Özel Taşımacılık Sertifikası Kartı verildi. Bu kartlar sayesinde şoförlerin çalışma saatleri sisteme okutuluyor ve araçlarda tıpkı İETT otobüslerinde olduğu gibi çift şoför çalıştırıp, çalıştırılmadığı kontrol ediliyor. Bu kartlar aynı zamanda seyahat kartı olarak da kullanılmakta ancak kontur veya para yüklenildiği zaman!!!

Şimdi Özel Halk Otobüs (ÖHO) şoförleri soruyor:

Özel Halk Otobüs İşletmecileri olarak bizler, birden çok ücretsiz seyahat kartından birine sahip kişileri ücretsiz taşırken, neden kendimiz bu haktan yararlanamıyoruz?

Bu kartları okuttuğumuz zaman ücretsiz geçişe neden izin vermiyor da kontur veya para yükletmemiz isteniyor?

Ücretsiz seyahat kartından yararlanamayan şoför ve esnafımız ahbap-çavuş ilişkisiyle otobüslere binip seyahat ediyor.

Lakin Metrobüs’e ve hafif raylı sisteme binmeye sıra gelince Ahbab - Çavuş ilişkisi bile geçmiyor ''sizin bu araçlara binme hakkınız yok!'' diyerek araçlara İSTANBUL KART’sız alınmıyorlar. Ama ne hikmetse Büyükşehir destekli kurulan OTOBÜS A.Ş çalışanları, Erguvan Şoförleri, Araç Sahipleri metro ve metrobüs’e rahatlıkla İSTANBUL KART’sız binebiliyor. Bu çifte standart değil de nedir?

Bir önemli konu da toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüsçüleri (OHÖ) ve OTOBÜS A.Ş , Erguvan Araçlarında çalışan araçların şoförlerine farklı sertifika verilmesi, verilen bu sertifikalarla OHÖ şoförleri erguvan kullanamıyor. Erguvan şoförü de OHÖ kullanamıyor oysa işlev bakımından her iki kurumda aynı işi yapıyor. Bu çelişkilerin bir düzenlemeyle kaldırılması düşüncesindeyim.

Göksal PURTULOĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.