TIR Tezkiyesi nedir?

Bugünkü konumuz, sırası ile  başlangıçtan  bugüne   firmalarımızın Kuruluş  tarihleri,  TIR Tezkiye numaraları.

Tezkiye Arapçadan gelen bir sözcüktür, anlami, temize çıkarma aklanmadır… Bakanlık tarafından, TIR Sözleşmesi kapsamında uluslararası nakliyecilik yapacak kuruluşların yetkilendirilmesi.

TIR Tezkiye numaralarına göre firmalarımızın sıralanması, liste halinde şu şekilde. (Bilgilerde hata var ise affola, düzeltme gönderecek meslektaşlara peşinen teşekkürler.)

Bilgiler, sektör duayenlerinden, KUGM ve firmaların web sitelerinden alınan ve hafızamda kalan bilgilerin birleşiminden oluşmaktadır.

—Bu arada YENI ANTALYA TRANSPORT AŞ ki kuruluşu 1968’dir, TIR Tezkiye numarası 745 olarak gözükmektedir, daha önceki kayıtlara ulaşamadım. UND’nin ilk Başkanı Sn Rahmetli Hayri Ekinci Bey YENI ANTALYA TRANSPORT AŞ’nin ortaklarından idi.

Başlayalım tarihte dolaşmaya…

1981 senesi istatistikî bilgilere göre, C2 yetki belgeli firma sayısı 100, Türkiye’nin araç filosu 2 bin 500 araç olarak kaydedilmiştir.

Bu bölümde de, TIR Tezkiye numarası 100’den yukarı olan,1981 senesinden itibaren Uluslararası Karayolu ile Eşya Taşımacılığına başlamış firmaları sıralayacağız…

Başlangıçtan bugüne dek Bakanlık tarafından, 2 bin 150 adet TIR Tezkiyesi verilmiş olup, bugün bin 500 şirket uluslararası karayolu ile eşya nakliyeciliğinde (C2 yetki belgeli, araç sahibi) faaliyet göstermektedir. Filodaki araç sayısı da 50 bine yaklaşmış durumdadır.

Sevgilerle, 
Nazmi Özcan

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.